J Lo förlorade kampen om New York Mets

Av: Filip Lindfors

Publicerad:
Jennifer Lopez och hennes make Alex Rodriguez
Foto: Scott Roth / TT NYHETSBYRÅN
Jennifer Lopez och hennes make Alex Rodriguez

Jennifer Lopez och Alex Rodriguez la tidigare i somras ett mångmiljardbud på basebollklubben New York Mets.

Nu är budgivningen avslutad och klubbens nya ägare är klar.

Vem som vann budgivningen? Inte J Lo och A-Rod.

Jennifer Lopez och hennes make Alex Rodriguez (tidigare basebollstjärna och World Series-vinnare med New York Yankees) var länge med i budracet om att bli de nya ägarna för New York Mets. Paret var en av de tre sista aktörerna som var med i budgivningen och hade tillsammans med finansiärer lagt ett bud på 1,7 miljarder dollar, motsvarande 15,7 miljarder kronor.

Men, den summan räckte inte till då slutpriset landade på 2,4 miljarder dollar, ungefär 21,1 miljarder kronor.

Foto: TT
Steve Cohen blir nu majoritetsägare i New York Mets.

Skandalomsusad miljardär

Stjärnparet fick se sig överbudade av den skandalomsusade hedgefond-mogulen Steve Cohen, som under hela processen setts som favorit till att bli klassikerklubbens nya ägare. Cohen, som enligt Forbes har en förmögenhet på över 123 miljarder kronor, har ett kontroversiellt förflutet och tvingades bland annat böta närmare åtta miljarder kronor 2013 efter att ha erkänt sig skyldig till bedrägeri.

Serien Billions, som handlar om en miljardär som strider mot en federal åklagare i New York, anses vara delvis baserad på miljardären Steve Cohen. Han har tidigare varit minoritetsägare i Mets, men kommer nu alltså bli ensam majoritetsägare efter köpet – som uppges vara det största i amerikansk idrottshistoria.

Publicerad:

LÄS VIDARE