Guardiola omfamnar fjärdedomaren

Publicerad 2015-02-04

Precis innan Bayern Munchens ledningsmål, under gårdagens möte med Schalke, var Pep Guardiola rosenrasande över ett bortdömt mål. Bollen hade enligt domaren passerad kortlinjen och Bayern tilldelades en hörna.

När väl hörnan resulterade i mål skiftade Guardiola snabbt humör och valde att fira tillsammans med fjärdedomaren.

Bayern Munchen hade revanch att utkräva efter 4-1 förlusten mot Wolfsburg den senaste omgången. Men det började inte bra för de regerande tyska mästarna.

Redan efter 17 minuter visades Jerome Boateng ut när han rev ner Sindey Sam i straffområdet. Den efterföljande straffen var bedrövligt slagen av Choupo-Moting och Manuel Neuer kunde enkelt rädda. Trots att hemmalaget var decimerat kunde de ta ledningen när matchklockan stod på 66 spelade minuter efter att Arjen Robben gjort mål efter en hörna.

Raseri och lycka på kort tid

Målet valde Guardiola att fira genom att krama om fjärdedomaren. Samma domare spanjoren någon minut innan var rasande på. I sekvensen som föranledde hörnan fick Bayern ett mål bortdömt då domarna ansåg att bollen passerat kortlinjen. Ett beslut som gjorde att Guardiola gick i taket. Glädjen blev dock kortvarig då gästerna kvitterade fem minuter senare genom Benedict Höwedes.

Nöjd med spelet

Slutresultatet skrevs till 1-1 och  Pep Guardiola var efter matchen nöjd med hur laget spelade:

– Att spela med en man mindre i 70 minuter mot Schalke är inte lätt, jag är nöjd.