Mullsjö vann mot Storvreta efter förlängning

Uppdaterad 2018-04-11 | Publicerad 2018-04-10

Mullsjö AIS har kvitterat i semifinalserien mot Storvreta.

På tisdagskvällen vann med 7–6 efter Kasper Hedlund avgjort sent i förlängningen.

På damsidan vann Täby på bortaplan mot Kais Mora med 5–4 och är därmed bara en seger ifrån en SM-final.

Falun tog under måndagen ledningen med 3–1 i matcher mot Linköping. Seriesegraren Storvreta såg ut att göra det samma borta mot Mullsjö på tisdagskvällen. Men med en kvittering med tolv sekunder kvar av sista perioden, och ett sent avgörande i förlängningen, kvitterade hemmalaget till 2–2 i matcher.

Matchvinnare blev Kasper Hedlund som satte det avgörande 7–6-målet med 23 sekunder kvar av förlängningen.

Storvreta rivstartade

Det var annars upplänningarna som inledde matchen klart starkast. Redan efter fem och en halv minut ledde man med 3–0 och Mullsjö hade det förtvivlat svårt att få grepp om gästerna.

Storvreta förde matchen och var i ledningen matchen igenom, nästan. För med tolv sekunder kvar kvitterade hemmalaget genom David Gillek. Matchen gick till övertid och även där var det seriesegraren som kom till de hetaste lägena.

Men när allt pekade på straffläggning prickade Kasper Hedlund in 7–6, 9.37 in i förlängningen.

– Jag fick ett halvläge och nöp till. Det var bara att smälla dit den. Vi har haft bra spel i slutet av de andra matcherna även om de har dragit de längsta stråna då, så det kändes jätteskönt att sätta dit den, sade matchvinnaren till sslplay.se efter matchen.

Mäktig vändning

Även damernas SSL-slutspel bjöd på dramatisk vändning på tisdagskvällen. Täby låg under med såväl 0–3 som 1–4 mot storfavoriten Mora, men med fyra mål framåt på sju minuter i den sista perioden vann upplänningarna matchen med 5–4.

Segerskytt blev Julia Croneld som gjorde det avgörande målet med drygt fem minuter kvar. I och med segern har Täby nu 2–1 i matcher och kan på fredag säkra en plats i SM-finalen.