Sverige till kvartsfinal efter seger över Brasilien

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-17

Så var matchen minut för minut

Sverige vann ödesmatchen mot Brasilien. Laget följde upp segern mot Tyskland med att vinna över Brasilien med 25-22 (14-11).

Nu möter man Norge eller Rumänien i OS-kvartsfinal.

2 min: Brasilien inleder målskyttet och Sverige missar sina två första anfall. Ett skott högt över och en offensiv foul.

3 min: Brasiien utökar till 2-0 och Sverige blir avblåsta i anfall. Sverige har inte kommit in i matchen ännu.

4 min: Linnea Torstenson skjuter rakt på målvakten.

5 min: Sveriges försvarsspel fungerar bra, men framåt händer det inget.

6 min: Sverige tappar bollar i parti och minut. Brasilien gör 3-0 och Sverige tar en tidig time-out.

7 min: Johanna Ahlm reducerar till 1-3 efter Sveriges första riktiga anfall.

9 min: Jessica Enström skjuter 2-3 efter ett bra svenskt anfall. Teresa Utkovic skjuter därefter i ribban på kontring.

10 min: Rosas gör 4-2 bakom egen rygg från linjen. Sverige fortsätter slarva i anfallsspelet.

11 min: Brasilien utökar till 5-2 på straff.

12 min: Matilda Boson sätter 3-5 flygande in från vänster, men Brasilien gör enkelt 6-3 i nästa anfall.

13 min: Johanna Ahlm dunkar in 4-6. Sverige får chans till ett gratisanfall men slarvar bort det.

15 min: Svag första kvart av Sverige. Trots det har vi 5-6 efter mål av Linnea Torstenson.

16 min: Brasilien får lite enkelt 7-5. Många tekniska fel av Sverige.

18 min: Brasilien är mycket piggare och gör få fel. Grundström gör en räddning vid ställningen 8-5. Johanna Ahlm reducerar i det följande anfallet.

19 min: Äntligen funkar kontringsspelet. Matilda Boson sätter 7-8.

20 min: Brasilien skjuter utanför och Frida Toveby kvitterar efter ett mycket fint anfall där man till slut lirkar in bollen på linjen. Brasilien begär time out.

21 min: Sverige får en kontringsmöjlighet. Johanna Ahlm skjuter i ribban men Sverige vinner returen och Ahlm kan så småningom föra Sverige upp i en 9-8-ledning. Sverige har nu ett tätt försvar, och anfallet fungerar allt bättre.

23 min: Brasilien gör två snabba mål och återtar ledningen.

24 min: Linnea Torstenson dunkar in 10-10. Madeleine Grundström räddar Brasiliens nästa skott.

25 min: Johanna Ahlm sätter 11-10 på straff. Samtidigt drabbas Brasilien av en utvisning. Brasilien skjuter utanför.

26 min: Ny straff, ny brasiliansk målvakt, och nytt mål av Johanna Ahlm.

27 min: Reducering av Brasilien.

28 min: Johanna Ahlm missar straff.

29 min: Linnea Torstenson bryter in och sätter 13-11.

30 min: Grundström räddar ett skott och Sverige får ett anfall i slutet av halvleken. Linnea Torstensson skjuter 14-11 i allra sista sekunden.

Halvtid: Sveriges första kvart var svag, men man följde med i målprotokollet. Försvaret har varit ok hela matchen, men det var inte många räddningar i början. Det bättrade sig vartefter. Det svenska anfallsspelet har gått från natt till dag under halvleken.

31 min: Jessica Enström inleder målskyttet i andra halvlek. 15-11 till Sverige.

32 min: Brasilien reducerar och Johanna Ahlm skjuter över. Madeleine Grundström räddar två gånger om, men det blir straff och utvisning i anfallet. 15-13.

34 min: Brasilien drabbas av en utvisning.

36 min: Slarv från bägge lagen. Offensiva fouler och bortkastade bollar. Matchen står och väger med svenskt tvåmålsöverläge.

37 min: Brasilien får ett straffkast då Ana Rodrigues åker på en smäll. Straffen sitter och det står 15-14.

38 min: Ahlm skjuter utanför och Sara Holmgren åker på en utvisning. Brasilien får straff och kvitterar.

39 min: Matilda Boson sätter 16-15 från vänsterkanten. Brasilien tappar boll i anfall.

40 min: Sverige klarar utvisningen bra trots Brasiliens mycket offensiva försvar. Brasilien kvitterar på ett skott som Grundström är nära att ta.

42 min: Bra försvarsspel av Sverige. Brasilien skjuter i stolpen och Jessica Enström skjuter 17-16 med ett underhandsskott.

43 min: Dos Santos kvitterar och Sverige tappar bollen i nästa anfall. Brasilien gör 18-17.

44 min: Sveriges anfallsspel funkar inte optimalt. Men ett fint inspel in till Flognman betyder 18-18. Samtidigt utvisas en brasiliansk spelare.

45 min: Svag svensk första halva av halvleken. Vi får hoppas att Sverige ånyo kan resa sig i andra delen.

47 min: Sverige tar ledningen igen.

48 min: Boson missar från kanten efter en fin passning från Ahlm. Brasilien kvitterar till 19-19.

49 min: Nytt försök av Matilda Boson. Den här gången sätter hon bollen. Dessutom stjäl hon bollen i brassarnas nästa anfall och sätter ytterligare ett mål till 21-19.

50 min: Dos Santos reducerar, men Sverige får straff och Piedad åker ut. Johanna Ahlm skjuter straffen men De Paula gör en bra räddning med vänster arm. Fortfarande 21-20 till Sverige.

51 min: 190 cm långa Dos Santos skjuter i stolpen. Tyvärr misslyckas Sverige i det följande anfallet.

53 min: Linnea Torstenson skjuter utanför, men Brasilien misslyckas och Sverige kontrar in 22-20 genom Boson.

54 min: Reducering för Brasilien. Jessica Enström skjuter ett löst skott som letar sig in bakom den brasilianska målvakten. 23-21.

55 min: Brasilien tappar ut bollen och Torstenson kan sätta 24-21 till Sverige.

56 min: Straffkast Brasilien. Therese Bengtsson kommer in i målet och räddar sånär bollen. 24-22.

57 min: Grundström räddar ett lobbförsök från högerkanten. Svergie fibblar bort bollen i nästa anfall. Straffkast Brasilien.

58 min: Madeleine Grundström räddar straffen och Teresa Utkovic gör 25-22 i nästa anfall. Johanna Wiberg åker ut efter 57.59. Dessutom blir det straffkast. En straff som skjuts i ribban.

59 min: Sverige förlorar bollen i anfallet och Santos skjuter utanför.

60 min: Sverige spelar stabilt och Brasilien har inte en chans att gå till anfall. Sverige får straff efter 29.53 och är i kvartsfinal! Straffen missas men sverige vinner med 25-22.