Stenson missar Dubai - men hoppas möta Woods

Publicerad 2017-11-13

Golf. Henrik Stenson missar Europatourfinalen i Dubai den här veckan. Men den svenska golfstjärnan har inte gett upp hoppet om att tävla mot Tiger Woods på Bahamas vid månadsskiftet.

Stenson blev tvåa i Shanghai i slutet av oktober och spelade även i Turkiet veckan därpå, innan kroppen sade ifrån. En revbensskada - som tros ha uppkommit i samband med ett sponsorevenemang inför tävlingen i Shanghai - tvingade honom att dra sig ur förra veckans tävling i Sydafrika. Nu bekräftar Stenson ryktena om att det inte heller blir något spel i Dubai.

För TT berättar Stenson att han har ett blåmärke på nionde revbenet och en ansträngd interkostalmuskel mellan nionde och tionde revbenet. Förhoppningen finns fortfarande att kunna spela i Hero World Challenge, 30 november-3 december, då Tiger Woods väntas göra comeback i sin egen tävling.

"Får ju ha tålamod och hoppas att det är okej om drygt två veckor för spel i Tigers event. Annars är ju det positiva i kråksången att det var slutet på säsongen och att vi givetvis räknar med att vara 100 procent till när 2018 drar i gång", skriver Stenson i ett sms till TT.

De enda svenskarna i startfältet när Race to Dubai avgörs blir nu Alex Norén och Alexander Björk.

TT

Följ ämnen i artikeln