Man ropade nazistiska slagord i Båstad

Publicerad 2017-07-22

Tennis. David Ferrer och Alexandr Dolgopolov möts i Swedish Open-finalen. Men det kom i skymundan.

En man klev nämligen in under semifinalen mellan David Ferrer och Fernando Verdasco och skrek rasistiska slagord.

Den helspanska semifinalen mellan David Ferrer och Fernando Verdasco fick ett ovälkommet avbrott.

Matchen fick brytas tillfälligt när en man klev in på planen och skrek nazistiska slagord. Mannen avlägsnades under ordnade former och matchen återupptogs.

– Det har väl hänt förut att folk går in med olika budskap. Vissa kommer in och skojar, men det var helt klart att man direkt uppfattade att han skulle gå in för att göra något. Han var inte direkt aggressiv eller hade för avsikt att skada någon, det var väldigt klart från säkerhetsvakterna vi har här. Men det är klart att det är ganska svårt att helt fullt täppa igen alla luckor, säger tävlingsdirektören Christer Hult till Expressen/Kvällsposten.

Nu kommer säkerheten att ses över.

– Ja, vi har ju en bra säkerhet runt centercourten. Vi har ju inte meterhöga väggar här, men det är klart att vi ökar våra förfaranden så det inte blir några ringar på vattnet, säger Christer Hult.

Första finalen på två år

Matchen då?

Den spanske grusspecialisten David Ferrer - som stått som segrare i Swedish Open två gånger tidigare: 2007 och 2012 - vann semifinalen mot landsmannen Fernando Verdasco med setsiffrorna 6-1, 6-7, 6-4.

35-årige Ferrer inledde första set besinningslöst och vann det överlägset. Verdasco spelade upp sig under andra set där han bjöd på bättre spel och vann efter tiebreak. I tredje set tog sig Ferrer tillbaka och kunde säkra segern och en ny Swedish Open-final.

– Det var en tuff match. Jag är otroligt nöjd över att ha tagit mig till min första ATP-final på två år, säger Ferrer till TV10.

"Spelade bra i dag"

Nu ställs Ferrer mot den 89-rankade ukrainaren Alexandr Dolgopolov som vann den första semifinalen klart i två raka set mot ryske Andrej Kuznetsov med siffrorna 6-3, 6-2.

– Jag spelade bra i dag, det var inte en så jättetuff match. Det känns fantastiskt att vara i final, säger han till TV10.

TT

Följ ämnen i artikeln