Dansk F1-stjärna ersätter utkastad ryss

Hilda Djupenström/TT

Publicerad 2022-03-10

Kevin Magnussen har kört i den nordamerikanska racingserien, men får nu återuppta sin Formel 1-karriär. Arkivbild.

Danske Kevin Magnussen återvänder till formel 1.

Han får chansen i Haas efter att den ryske föraren Nikita Mazepin kastats ut från stallet efter Rysslands invasion av Ukraina.

– Jag kan inte vänta på att få sätta mig bakom ratten på en F1-bil i Bahrain, säger Magnussen enligt AP.

Den nygamla rekryteringen meddelar Haas via sina sociala medier.

”Han var ett självklart val då vi sökte efter en förare som kunde komma med mervärde till stallet och hade F1-erfarenhet. Kevin är tillgänglig direkt, vilket betyder att han kan bidra redan i försäsongstesterna”, säger chefen Günther Steiner i ett uttalande.

Magnussen körde i F1 mellan 2014-2020, varav de fyra senaste säsongerna för Haas. Han petades dock 2020 efter att han kommit sist.

29-åringen har under 2021 tävlat i en nordamerikansk racingserie, men har nu skrivit kontrakt med sitt gamla F1-stall.

– Jag var, som man förstår, väldigt överraskad men också jätteglad över att få samtalet från Haas F1-stall. Jag hade sett åt ett annat håll vad gäller mina åtaganden för 2022 men möjligheten att få återvända till att tävla i formel 1, med ett stall jag känner till väldigt väl, var helt enkelt för lockande, säger Magnussen enligt AP.

Nikita Mazepin sparkades nyligen ut från stallet på grund av hans pappas kopplingar till den ryske presidenten Vladimir Putin. Man bröt även då med sponsorn Uralkali (som ägs av pappan).