Johan Olsson till Lahtis i förtid

Publicerad 2017-02-21

Skidor. Johan Olsson har legat efter i sina VM-förberedelser.

Nu ligger skidvärldsmästaren helt plötsligt före.

Olsson ansluter till den svenska VM-truppen i Lahtis under tisdagskvällen - ett dygn tidigare än planerat.

– Han har fått gjort de saker han önskar och fått den träning han behöver. Därför har han prioriterat att få ytterligare ett dygn här på lågland för att förbereda sig så bra som möjligt för kommande tävlingar, säger förbundskapten Rikard Grip på landslagets pressträff i Veirumäki.

Olsson blev förkyld i januari och missade både världscupen i Falun och SM i Söderhamn. Han anslöt därför till VM-lägret i Seiser Alm senare än resten av landslaget och stod över helgens genrep i Otepää.

Nästa veckas 15 kilometer - där Johan Olsson är regerande världsmästare - spåddes bli 36-åringens första tävling i VM. Men den tidiga ankomsten till Lahtis öppnar för att Olsson skulle kunna tävla redan i lördagens skiathlon.

– Det är ingenting som vi har diskuterat i dagsläget. Johan har varit där nere och förberett sig på bästa sätt och så får vi ta den diskussionen när han kommer hit, säger Grip.

Även Oskar Svensson ansluter till Sveriges trupp under tisdagen. Därmed är samtliga VM-åkare på plats inför tävlingarna, som inleds med sprint på torsdag.

Vierumäki, TT:s utsände

Följ ämnen i artikeln