PSG vann utan Ibrahimovic

Publicerad 2015-02-11

Fotboll. Paris Saint-Germain kan vara på väg mot en inhemsk trippel. Utan Zlatan Ibrahimovic på planen tog sig PSG vidare till kvartsfinal i den franska cup-fotbollen, genom att slå Nantes med 2-0.

PSG fajtas med Lyon och Marseille i toppen av tabellen i Ligue 1. I ligacupen är laget redan i final, och i franska cupen nu i kvartsfinal sedan Nantes, med allsvenske bekantingen Alejandro Bedoya i laget, besegrats med 2-0 i åttondelen på Parc des Princes.

Zlatan Ibrahimovic fanns med i matchtruppen, men tränaren Laurent Blanc valde att hålla kvar sin svenske stjärna på bänken matchen igenom.

I stället var det "Ibras" anfallskollega Edinson Cavani som inledde målskyttet när han nickade in 1-0 i den 19:e minuten på en frispark slagen av Davdi Luiz. Yohan Cabaye slog sedan in en retur till 2-0 i den 34:e. Det var mittfältaren Cabayes blott andra mål för PSG den här säsongen.

I helgen möter Paris Saint-Germain Caen i Ligue 1, och sedan väntar åttondelsfinalen i Champions League mot Chelsea 17 februari. Då lär Ibrahimovic få betydligt mer tid på planen.

För Ola Toivonens Rennes tog cupresan slut mot Monaco. Monaco vann med 3-1 sedan ynglingarna Almany Touré (18 år), Anthony Martial (19) och Wallace (20) gjort lagens mål. Pedro Henrique satte Rennes mål, men till ingen nytta.

TT