Kalmar rånade på mål: "Ganska solklart inne"

Anton Johansson/TT

Publicerad 2022-09-17

Kalmarspelarna var upprörda på huvuddomare Kristoffer Karlsson efter att inte ha fått ett mål godkänt.

Kalmars Sebastian Nanasi nickade bollen över mållinjen i 2–2-matchen borta mot IFK Norrköping.

Men något mål blev det aldrig.

– Det är bara domaren som missar det, säger Nanasi till Discovery+.

Matchen var runt en halvtimme gammal när Sebastian Nanasi skickade in bollen över mållinjen. Norrköpings målvakt Oscar Jansson fick händerna på bollen men på tv-bilderna syntes det att bollen hade letat sig över mållinjen.

Nanasi började också fira men fick snabbt sluta. Huvuddomare Kristoffer Karlsson och hans team dömde nämligen aldrig mål.

– Jag tror att de flesta ser det. Hela vårt lag ser det och jag tror definitivt att deras spelare ser det. Det är bara domaren som missar det. Den är ganska solklart inne, säger Nanasi till Discovery+.

Protesterade vilt

Nanasi och resten av Kalmarspelarna protesterade vilt men förgäves. Om det hade godkänts hade det betytt 1–1 då Christoffer Nyman gav Norrköping ledningen fem minuter tidigare.

– Klart det är tråkigt. Men vi får acceptera det, det är inget vi kan göra något åt, säger Nanasi.

Det blev dock något av en revansch för Nanasi när han kvitterade i början av andra halvlek med ett lågt distansskott i bortre hörnet.

Men runt tio minuter senare var gästerna återigen i brygga då Andri Gudjohnsen satte 2–1 för Norrköping, islänningens första allsvenska mål.

Men en kvittering skulle komma. Axel Lindahl byttes in i 85:e minuten och bara någon minut senare skickade han in slutresultatet 2–2.

Antonsson hjälte för Värnamo

Värnamo vann hemmamatchen mot Varberg efter ett sent avgörande. Målskytt? Marcus Antonsson, som vanligt.

Med sitt 17:e mål för säsongen såg han till att fixa tre poäng till Värnamo när han dunkade in matchens enda mål upp i nättaket från nära håll.

Antonsson, som har gjort runt två tredjedelar av Värnamos 27 allsvenska mål, är tvåa i skytteligan, fyra mål bakom Häckens Alexander Jeremejeff.

1–0-segern var Värnamos tredje raka.

Rättat: I en tidigare version framgick fel antal mål för Marcus Antonsson. Rätt ska vara 17.