Här nappar det – Solberg bygger OS-laget i Norge

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2024-05-07

Handbollslandslaget tuffade ut ur hamnen i Ulsteinvik för en fisketur på skutan Hindholmen, byggd 1916.

Det nappade direkt.

– Jag har alltid velat ta spelarna till Norge och visa hur väldigt vackert och fint det är här, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

Sommarens guldjakt i Paris och Lille närmar sig. Då ligger fokus just nu på teambuilding.

I dagarna guidar norrmannen Solberg landslagsstjärnorna till sjöss och till fjälls i ett sagolikt vackert landskap, där det lilla kustsamhället Ulsteinvik söder om Ålesund är svensk bas.

– Allt jag gör, gör jag för att försöka göra laget bättre. Först och främst gör vi det här för att stärka laget, bygga oss ännu starkare. Vi har ett starkt team som jobbar väldigt väl ihop.

”Stå ännu starkare”

– Kan vi göra någonting annat än att bara spela handboll, tror jag det hjälper lagmoralen. När saker och ting blir tuffa och tajta ska vi stå ännu starkare in mot OS, säger Solberg.

Ett sätt för dig att än mer lära känna människorna bakom handbollsspelarna?

– Absolut. Vi lär känna varandra ännu bättre och ser andra sidor av varandra, säger Solberg och berättar att en ”väldigt häftig fjällvandringstur” väntar på torsdag.

Vänsternian Eric Johansson uppskattar att få ett skönt avbrott under en lång och krävande säsong som inte är slut förrän i augusti.

– Jag tror och tycker att det är väldigt bra att göra något annat, komma varandra ännu närmare som grupp och lag och inte bara tänka på handboll hela tiden.

– Det blir en rolig vecka, en vecka som kommer att vara nyttig för oss. Det är skönt att slappna av i huvudet. Det är alltid fokus på handboll. Nu hörde jag att vi ska klättra lite också, när vi går på tur, säger 23-åringen.

Tror du att Solberg överraskar er med några överlevnadskurser, att ni får fixa egen mat och sånt?

– Haha, nej, det har jag inte hört något om. Vi kommer nog tillbaka till hotellet.

En av hans häftigaste stunder

Johansson upplevde en av sina häftigaste stunder som spelare nyligen, när han sköt målet som tog Kiel till ”Final Four” i Champions League. Kiel vände hemma ett niomålsunderläge i kvartsfinalen mot Montpellier.

– Sjukt häftigt. Svårt att beskriva. Jag tror inte många trodde att vi skulle klara det, men det gjorde vi. Det var en otroligt häftig stämning med 10 000 på läktarna, säger han.

På fredag bryts landslagslägret för färd till Växjö och landskampen där mot Tyskland på söndag. Innan dess spelar landslaget en inofficiell landskamp mot USA i Volda på onsdag kväll.