Helgesson och Algotsson finalklara i EM

Publicerad 2017-01-25

Konståkning. Både Joshi Helgesson och Matilda Algotsson är klara för final i EM i konståkning. Det är dock långt fram till ryskorna i täten.

– Jag är nöjd. Jag gjorde det jag skulle göra, säger Sverigeettan Helgesson till TT efter det korta programmet i Ostrava.

Joshi Helgesson fick poängen 53,95 i kortprogrammet, medan Algotsson fick 52,35. Helgesson är på 13:e plats och har chans att komma bland de tio bästa för sjätte gången i rad i EM. Algotsson är på 18:e plats bland de 24 som gått vidare.

EM i Tjeckien är Helgessons första mästerskap sedan flytten till Toronto och fick nya tränare.

– Det var ett hopp i början som jag vet jag kan bättre, men jag är nöjd ändå. Jag hade en bra känsla när jag gick in, jag var fokuserad och lugn och allting stämde, säger Helgesson som haft bättre startpoäng förr i mästerskap.

– Det är bara att försöka göra exakt samma sak i friåkningen på fredag. Det är alltid kul med en bra placering, men nu ska jag bara fokusera på mig själv.

Den 17-åriga ryska världsmästarinnan Jevgenia Medvedeva var inte långt från sitt världsrekord med 78,92 poäng och leder inför friåkningen före landsmaninnan Anna Pogorilaja. Italienskan Carolina Kostner slog sig in i det ryska blocket på tredje plats.

TT

Följ ämnen i artikeln