Våldtäktsdömd Robinho internationellt efterlyst

TT-AFP

Publicerad 2022-02-15

Robinho. Arkivbild.

Den våldtäktsdömde brasilianske fotbollsstjärnan Robinho har ännu inte avtjänat sitt nioåriga fängelsestraff då han inte har befunnit sig i Italien sedan domen avlades. Därför har italienska åklagare nu utfärdat en internationell efterlysning av den tidigare landslagsanfallaren. Dessutom uppmanar man Brasilien att utlämna Robinho.

Brasiliansk lag tillåter dock inte utlämning av egna medborgare, men i och med efterlysningen löper Robinho risk att gripas om han reser utomlands.

Enligt advokaten Jacopo Gnocchi, som företräder den målsägande kvinnan, spelar det ingen roll om Robinho avtjänar fängelsedomen i Brasilien eller i Italien.

– Det viktigaste är att han avtjänar den, inte minst med tanke på brottet som har begåtts och för att skydda kvinnor, säger Jacopo Gnocchi till nyhetsbyrån AFP.

Robinho dömdes 2017 till nio års fängelse för att ha deltagit i en gruppvåldtäkt av en kvinna i Milano 2013, under tiden han spelade i Milan. Förra månaden avvisade en domstol i Rom den nu 38-årige Robinhos överklagan.