Kulusevskis succé kan bli jackpott för BP

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Dejan Kulusevski blev målskytt i Parmas 2–1-vinst borta mot Napoli förra helgen.
Foto: Ciro Fusco/ANSA/AP/TT
Dejan Kulusevski blev målskytt i Parmas 2–1-vinst borta mot Napoli förra helgen.

Inter ska vara redo att köpa Dejan Kulusevski för 40 miljoner euro – något som kan innebära en jackpott för 19-åringens moderklubb Brommapojkarna.

Samtidigt uppger talangens agent att det finns intresse från annat håll: Premier League.

– Han kunde ha gått redan i somras, säger Stefano Sem.

Dejan Kulusevski har gjort succé i Parma under hösten, slagit sig in i det svenska fotbollslandslaget och är ett hett villebråd på transfermarknaden.

Den italienska tidningen La Gazzetta dello Sport går ut med att Serie A-jätten Inter är redo att punga upp 40 miljoner euro, runt 418 miljoner kronor, för svensken när januarifönstret öppnar om ett par veckor.

Men ska man tro Kulusevskis agent, Stefano Sem, lär Milanoklubben få konkurrens om spelarens signatur. Enligt Manchester Evening News uttalar han sig så här i den italienska kanalen Radio Punto Nuovo, angående en eventuell övergång till Manchester United:

– Han följs av flera Premier League-klubbar och kunde ha lämnat redan i somras.

"Väldigt intelligent"

Vilken som blir nästa klubb för Kulusevski, som är utlånad till Parma från Atalanta, är ett beslut som han tillsammans med sin agent kommer att fatta med stor omsorg.

– Vad Dejan vill är att ta ett stort kliv, noga utvalt och studerat, där alla sammantagna aspekter ska klaffa, säger Stefano Sem.

– Han gör det väldigt bra. Vi valde att ta den här vägen via Parma och han har varit väldigt smart ur ett sportsligt perspektiv. Det fanns många bra erbjudanden den här sommaren men vi valde Parma, detta eftersom man måste välja rätt väg för att kunna nå de största klubbarna.

Miljoner till BP?

Hemma i Sverige följer Brommapojkarna, som åkte ur superettan i år, utvecklingen med stort intresse.

Enligt sajten Fotbolldirekt har Stockholmsklubben, som Kulusevski lämnade för Atalanta 2016, en vidareförsäljningsklausul på tio procent. Stämmer det kan BP med andra ord tjäna runt 40 miljoner kronor om en spelarflytt, och övergångssummorna som nämns i Italien, blir verklighet.

– Det är inget vi kommunicerar till andra än oss själva, Atalanta och Dejan själv. Men ju bättre det blir för honom desto bättre blir det för oss. Så mycket kan jag säga, säger Brommapojkarnas sportchef Fredrik Dahlin till FotbollDirekt.

Kulusevski har kontrakt med Atalanta fram till sommaren 2023.

Publicerad: