Parma: Kulusevski stannar

Av: TT

Publicerad:
Storklubbar som Inter och Manchester United sägs vara ute efter Dejan Kulusevski. Arkivbild.
Foto: Serena Campanini/AP/TT
Storklubbar som Inter och Manchester United sägs vara ute efter Dejan Kulusevski. Arkivbild.

Klubbar som Inter och Manchester United sägs vara ute efter Dejan Kulusevski. Men Parma har inga planer på att släppa sin svenske mittfältare i vinter.

– Kulusevski kommer att stanna i Parma till den 30 juni, säger klubbens sportchef Daniele Faggiano till Sky, enligt nyhetssajten Football Italia.

Faggiano menar också att det inte är bra att kommentera alla rykten som har florerat runt 19-åringen den senaste tiden, efter Kulusevskis fina höst i den italienska ligan och A-landslagsdebut för det svenska landslaget.

– Att prata för mycket kan störa honom. Han är gift med vårt projekt här och om vi ska agera på transfermarknaden är det bara för att ersätta några av våra skadade spelare, säger sportchefen.

Dejan Kulusevski, som är utlånad till Parma från Atalanta, har imponerat stort i Serie A där han stått för fyra mål och sex assist på 16 matcher. I den senaste omgången var han högst delaktig i att sänka fjolårstvåan Napoli (2–1) med ett mål och en assist.

Enligt den italienska tidningen La Gazzetta dello Sport ska Inter vara redo att betala 40 miljoner euro, motsvarande runt 418 miljoner kronor, för Kulusevski när januarifönstret öppnar om ett par veckor. Samtidigt är Milanoklubben inte ensam om att vara intresserade av svensken.

– Han följs av flera Premier League-klubbar och kunde ha lämnat redan i somras, sade Kulusevskis agent Stefano Sem nyligen enligt Manchester Evening News.

– Vad Dejan vill är att ta ett stort kliv, noga utvalt och studerat, där alla sammantagna aspekter ska klaffa, fortsatte Sem.

Kulusevski landslagsdebuterade när Sverige mötte Färöarna (3–0) i EM-kvalet i november och har kontrakt med Atalanta fram till sommaren 2023.

Publicerad: