Eliassons inhopp vände matchen

Publicerad 2016-08-10

Fotboll. Trots underläge i halvtid för andra matchen i följd lyckades IFK Norrköping vända och ta tre poäng: 3-1 mot BK Häcken.

Mycket tack vare en inhoppande Niclas Eliasson.

– Det är starkt att vi lyckades vända igen, sade han.

Ett sommarkallt och bitvis regnigt Norrköping stod värd för det allsvenska toppmötet mellan IFK Norrköping och BK Häcken.

Vid seger skulle hemmalaget passera Malmö FF och stoltsera som ny serieledare. Men gästerna ville annat och kunde gå till pausvila med en 1-0-ledning efter ett snöpligt självmål av Daniel Sjölund.

I början av andra halvlek hade Hisingslaget flera chanser att utöka ledningen, men lyckades inte gå i från.

– Det var i inledningen av den andra halvleken som vi hade vår chans. Hade vi gått i från till 2-0 där så hade vi haft goda möjligheter att få med oss tre poäng, sade Häckens tränare Peter Gerhardsson.

Lyckat byte

Efter knappt tio minuter av andra halvlek byttes Niclas Eliasson, hemmalagets inlånade tillskott från AIK, in vilket skulle visa sig vara ett lyckodrag av tränaren Jens Gustafsson. Bara några minuter efter sitt inhopp ordnade Eliasson en straff som Christoffer Nyman förvaltade på bästa sätt. Det var kvitterat till 1-1.

– Jag fick en fin passning från Blomqvist och blev helt fri. Sen kom målvakten ut väldigt aggressivt och touchade mig, sade Eliasson.

Tycker du att det var straff?

– Ja, det tycker jag verkligen.

Många chanser

Stärkt av kvitteringsmålet kunde hemmalaget sedan fullständigt ta kontroll över händelserna på planen och rada upp högkvalitativa målchanser. I den 68:e matchminuten kunde Sebastian Andersson, fullt rättvist, ge sitt lag ledningen med 2-1 efter fint förarbete av Daniel Sjölund och Filip Dagerstål.

– Vi fick en fantastisk nytta av den breda truppen vi har. Häcken var starka i början av andra men de byten vi gjorde förändrade matchbilden och vi kom in i det igen, sade en nöjd Jens Gustafsson.

Mitt i gästernas fruktlösa kvitteringsjakt kunde David Moberg Karlsson göra sitt första mål för Norrköping och fastställa slutresultatet till 3-1 efter en fin kontring, där Niclas Eliasson var inblandad.

– Det känns skönt att få komma in och få speltid. Jag blev tillsagd att göra det jag är bra på och det lyckades ju jättebra, sade Eliasson.

I och med vinsten är IFK Norrköping ny serieledare efter att ha passerat Malmö FF i en något haltande tabell. För Häcken var onsdagskvällens förlust den första i allsvenskan sedan den 8 maj då man fick se sig besegrat av AIK med 2-3.