Publicerad 2021-11-20

Sydney Brodt gjorde hattrick när Linköping besegrade Modo. Arkivbild.

Sydney Brodt gjorde hattrick och hennes kedja med Andrea Dalen och Lenka Serdar svarade för fantastiska tio poäng.

Då vann Linköping över Modo med 6–3 i SDHL.

Linköping förlorade sin sista match före landslagsuppehållet mot AIK, men hittade vinnarspåret igen direkt efter och tog sin femte seger på de sex senaste matcherna.

Tacka kedjan Brodt, Dalen och Serdar för det.

Trion gjorde tio poäng sedan amerikanskan Brodt slagit till med ett hattrick, norska Dalen stått för ett mål och tre assist och den USA-födda tjeckiskan Serdar för tre passningspoäng.

Det kunde inte Modo matcha som också blev passerat av Linköping i tabellen.

Brodt gjorde två mål i första perioden och när hon satte 5–2 i mitten av andra kunde inte Modo resa sig. Dessförinnan gjorde Dalen det matchvinnande 4–2-målet.

Linköping passerade Modo i tabellen och gick upp på fjärde plats.

HV71 ligger trea efter 4–1-seger över Djurgården.

AIK krossade jumbon Göteborg med 6–0 och tog tredje raka segern. Felicia Levin gjorde två av målen och Lisa Johansson, som var med och tog Damkronorna till OS, avslutade målfesten med sitt elfte mål för säsongen.

Göteborg har efter 16 matcher ännu inte tagit en enda poäng.

Leksand vann streckmötet över SDE med matchens enda mål, inprickat av Phoebe Staenz i den andra perioden. Segern innebär att Leksand har fem poängs marginal på den åttonde och sista slutspelsplatsen till nian SDE på kvalplats.