Tredje raka segern för Hammarby – vann derbyt

Karl Sundström/TT

Publicerad 2024-06-23 16.58

Ellen Wangerheim jublar efter sitt mål.

Ett inlägg som slank in i den första halvleken. Ett inlägg som nickades in i den andra halvleken.

Hammarby vann det damallsvenska derbyt mot AIK med 2–0.

– Tre poäng i ett derby betyder alltid extra mycket som hammarbyare, säger Ellen Wangerheim.

Den första halvleken såg länge ut att bli mållös. Men alldeles i slutskedet kom Hammarbys ledningsmål – som var en bjudning från AIK-målvakten Serina Backmark. Smilla Holmberg lyfte iväg ett inlägg som tunnlade Backmark och gick in i mål.

Ett bittert slut på den första halvleken för AIK.

– Det känns skitsurt att släppa in ett sådant mål. Det är bara att gå in och ladda om och peppa upp Serina ordentligt. Det är aldrig kul att få ett sådant mål, sade AIK-kaptenen Jennie Nordin till Viaplay.

”Det är självklart skönt”

Desto gladare var det i Hammarby efter första halvlek. Kaptenen Alice Carlsson till Viaplay:

– Vi trycker på väldigt bra och spelar på deras planhalva i stort sett i 45 minuter. Så det är självklart skönt att gå in med en 1–0-ledning.

Bättre AIK-lycka i den andra halvleken? Inte riktigt.

De regerande mästarna Hammarby kunde utöka ledningen till 2–0. Inhopparen Ellen Wangerheim höll sig framme på ett Jonna Andersson-inlägg och nickade in ”Bajens” andra för dagen. Ett mål som blev matchens sista.

”Betyder alltid extra mycket”

Segern var Hammarbys tredje raka.

– Det är väldigt skönt. Tre poäng i ett derby betyder alltid extra mycket som hammarbyare, säger Wangerheim till Viaplay.

Ytterligare tre matcher spelades i damallsvenskan under söndagen: Piteå besegrade Djurgården med 1–0, Kristianstad vann med 3–1 mot Linköping och matchen mellan Vittsjö och Växjö blev mållös.