Pojke till sjukhus efter skandalscen på läktaren

TT

Publicerad 2024-01-28

Efter att pyrotekniska pjäser avfyrades mot Västeråsläktaren och en efterföljande rusning från Djurgårdssupportrar i paus sköts starten av andra halvlek upp. När nya oroligheter uppstod i den 67:e matchminuten bröts matchen för gott. Arkivbild.

En pojke i tioårsåldern fått uppsöka sjukhus efter läktarkaoset under fotbollsmatchen mellan Västerås och Djurgården, skriver flera medier.

– Pojkens föräldrar körde honom till sjukhuset. Han upplevde något slags tjut i öronen efter att de pyrotekniska pjäserna briserade, säger Jerry Nilsson, säkerhetsansvarig i VSK, till Sportbladet.

En polisanmälan för grov misshandel har upprättats där pojken är målsägande. Det finns ingen misstänkt för tillfället.

– En pojke måste väl kunna gå och titta på fotboll, på sina idoler, utan att få en raket i fejset? Jag blir heligt förbannad, säger Henrik Isberg, regional idrottssamordnare i Polisregion mitt, som var på plats matchen som arenabefäl, till GP.

På lördagseftermiddagen möttes den allsvenska nykomlingen Västerås och Djurgården i en försäsongsmatch. De båda klacksektionerna var placerade bredvid varandra eftersom Hitachi Energy Arena i Västerås håller på att byggas om.

Efter att pyrotekniska pjäser avfyrades mot Västeråsläktaren och en efterföljande rusning från Djurgårdssupportrar i paus sköts starten av andra halvlek upp. När nya oroligheter uppstod i den 67:e matchminuten bröts matchen för gott.