Snabb revansch för Djurgården – vann derbyt

TT

Publicerad 2020-09-14

Premiären mot SDE slutade med en klar förlust.

Men för Djurgården kom en snabb revansch i SDHL.

Två dagar senare slutade Stockholmsderbyt mot AIK med en 3–1-seger – efter att man vänt ett 0–1-underläge.

Djurgården, som förlorade premiären mot SDE med 0–4, var ute efter revansch i SDHL. Och tränaren Rickard Hårdstam fick se sitt lag kliva ut starkt och skottvilligt.

Hela 17 skott skickades i väg mot AIK-målvakten Sabina Eriksson under den första perioden.

Men det var AIK, fem skott i första perioden, som ändå lyckades ta ledningen. Emmy Alasalmi satte 1–0-målet i powerplay efter 8.04 minuter, framspelad av Lisa Johansson.

Ridå för hemmalaget?

Inte då.

Djurgården fortsatte att trycka på offensivt, vann skottstatistiken med totalt 40–11 och lyckades vända på derbyt i Hovet.

Julia Johansson kvitterade efter 2.23 av andra perioden, fem minuter senare ökade Josefine Jakobsen på till 2–1 och Alice Östensson satte avgörande 3–1-pucken efter drygt halva andra perioden.

Djurgården säkrade därmed säsongens första trepoängare medan jumbon AIK, som förlorade premiären mot Linköping, nu har två raka förluster.