Shiffrin känslosam – vann efter pappans död

Cesar Fältskär/TT

David Hjorter/TT

Publicerad 2020-12-14

Mikaela Shiffrin hade tårar i ögonen efter storslalomsegern i Courchevel.

Mikaela Shiffrin tog sin första seger på knappt elva månader när hon vann Courchevels storslalom.

Världscupsegern var den amerikanska alpinstjärnans totalt 67:e i karriären och den första sedan hennes pappa dog tidigare i år.

I februari dog Mikaela Shiffrins pappa Jeff Shiffrin och den 25-åriga världsstjärnan avslutade skidsäsongen i förtid.

I sin fjärde tävling efter faderns död, måndagens framskjutna storslalom i franska Courchevel, tog hon sin första världscupseger sedan super-G-segern i Bansko, Bulgarien, den 26 januari.

Efter segern – då Shiffrin var 82 hundradelar före tvåan Federica Brignone, Italien, och ytterligare 27 hundradelar före trean och hemmaåkaren Tessa Worley, Frankrike – var amerikanskan tydligt känslosam i målfållan och skickade senare en passning till alla tvivlare.

"Tack till alla underbara och snälla människor som sagt att jag för alltid tappat min gnista. Den här (segern) är till er. Den är också till varenda en av er som hjälper mig att hitta gnistan igen", skriver 25-åringen på Twitter.

Sara Hector, som blev tvåa i lördagens storslalomtävling i Courchevel, hamnade nu på tionde plats, två sekunder och 29 hundradelar bakom Shiffrin.

Efter första åket låg svenskan på sjunde plats, 1,5 sekunder efter amerikanskan. I andra gjorde Hector ett par missar och åkte in på en fjärdeplats i mål, men sjönk sedan ner i resultatlistan och slutade på tionde plats.

Den andra svenskan i tävlingen Estelle Alphand blev 23:a.