Sundby avslutade som en mästare

Publicerad 2016-03-12

Skidor. Martin Johnsrud Sundby avslutade sin suveräna skidsäsong som en mästare.

Den tredje raka världscuptiteln var säkrad sedan länge. I säsongens sista lopp tog norrmannen sig dessutom förbi ryssen Sergej Ustiugov och vann finaltouren i Kanada.

Sundby gick ut på den klassiska jaktstarten dryga halvminuten efter Ustiugov. Efter 15 tuffa kilometer var han nästan minuten före. Trea kom Petter Northug, som också blev trea i världscupen.

Marcus Hellner orkade inte följa upp sin tredjeplats i fredagens fristilslopp med ännu en tätplacering. Svensken gick ut som tia 5.23 efter Ustiugov, höll sin placering och var 6.01 efter i mål.

– Det var kämpigt. Det var stressigt när jag kände klungan började närma sig. Det var svårt med fäste och driv i det här föret, krävande tekniskt, sade Hellner till SVT.

Lagkamraterna Simon Andersson, Martin Johansson och Jens Burman åkte in på platserna 29, 30 och 31.