Svenskduon framme när Juventus vann mot Milan

Publicerad 2021-12-12

Sveriges Lina Hurtig blev målskytt i Juventus för andra gången den här säsongen, efter en framspelning av Amanda Nildén. Arkivbild.

Juventus har ett felfritt facit i damernas Serie A.

Något som Lina Hurtig och Amanda Nildén bidrog till när laget mötte Milan på söndagen.

Hurtig gjorde 5–2-målet, efter att Nildén spelat fram bollen till landslagskamraten.

Elva raka trepoängare av elva möjliga har gett Juventus en övertygande serieledning i den italienska högstaligan för damer.

Den senaste segern kom i söndagens möte med gästande Milan, fyra i tabellen, där Juventus vann med 5–2. Det stod 2–1 i halvtid, efter att Milans Valentina Giancinti missat en straff, men Juventus cementerade sedan övertaget i andra halvleken.

Det sista målet var en ren svenskproduktion. Anfallaren Lina Hurtig byttes in efter 67 minuter och försvararen Amanda Nildén efter 83 – och duon kokade sedan ihop 5–2-målet som kom på tilläggstid när Nildén stod för sin fjärde framspelning för säsongen och Hurtig tog vara på den och satte sitt andra Juventusmål för säsongen.

Nildén, som senast spelade i Eskilstuna United, anslöt till Juventus i somras och gjorde A-landslagsdebut för Sverige i våras. Lina Hurtig, en del av det svenska landslaget sedan 2014, har spelat för Serie A-klubben sedan 2020, när hon lämnade Linköping FC.

Juventus leder Serie A med stor marginal, åtta poäng, till närmast jagande Roma.