Djurgården tog ny Europaseger – Danielson hjälte

Rico Liljedahl/TT

Publicerad 2022-10-06

Djurgårdens Marcus Danielson nickade in matchens enda mål i Conference League-mötet med Gent.

Djurgården tog sin andra raka seger i Conference League. Stockholmslaget besegrade belgiska Gent med 1–0, stor matchhjälte blev Marcus Danielson.

Nu toppar Djurgården gruppen efter halva gruppspelet.

Djurgården ställdes mot belgiska Gent, på bortagräs, i Conference League. Mittbacken Hjalmar Ekdal, som missade Moldemötet på grund av skada, men som satt på bänken senast mot Degerfors, var tillbaka i startelvan för Stockholmslaget.

För Gent inledde den ordinarie mittbacken, tillika tidigare Elfsborgsförsvaren, Joseph Okumu på bänken.

I matchinledningen var det framför allt Gent som tryckte på för ett ledningsmål, men utan framgång. Efter en dryg kvart ropade hemmalaget på straff.

Finländaren Rasmus Schüller blev bortgjord i eget straffområde, och satte ut ett ben. Hemmaspelaren föll till marken, men domaren valde att fria.

Efter 37 minuter var det i stället Djurgården som tog ledningen. Marcus Danielson lämnades helt omarkerad i straffområdet på en hörna – och nickade distinkt in bollen.

Således gick lagen till pausvila med en 1–0-ledning för Djurgården.

I andra halvlek fortsatte Gent att vara bollförande, men Djurgården försvarade sig bra och Jacob Widell Zetterström fick god hjälp med att freda målet. Bland annat av Danielson som nickade bort boll efter boll.

Tidigare under kvällen besegrade norska Molde irländska Shamrock Rovers med 3–0 på hemmaplan. Det innebär att Molde ligger tvåa i gruppen, på fyra poäng, lika många poäng som Gent. Djurgården toppar gruppen med sju poäng efter att tre av sex matcher spelats.