Barça vann stormöte – United krossade Leipzig

Göran Sundberg/TT

Publicerad 2020-10-28

Juventus hade tre bollar i nät – men alla dömdes bort för offside. I stället fick Barcelona jubla efter seger i stormötet på bortaplan med 2–0 i Champions League.

Victor Nilsson Lindelöf vann svenskmötet mot Emil Forsberg på knock då United krossade Leipzig med 5–0.

Turbulensen har varit långvarig i Barcelona och efter helgens förlust i El Clasico mot Real Madrid (1–3) kom beskedet i tisdags att kritiserade ordföranden Josep Maria Bartomeu avgår.

Det gav storklubben, med Henrik Larsson som assisterande tränare bredvid Ronald Koeman, luft under vingarna och laget flög fram i starten mot Juventus. Antoine Griezmann prickade stolpen i andra minuten och i 14:e kom ledningsmålet.

Ousmane Dembélé sköt via Federico Chiesa och in i bortre krysset bakom en chanslös Wojciech Szczesny i Juventusmålet.

Ingen stjärnduell

Dejan Kulusevski spelade från start i "Juve" som dock saknade coronapositive Cristiano Ronaldo. Det innebar att storklubbarnas kamp inte innehöll något stjärnornas krig mellan Ronaldo och Lionel Messi.

Hemmalagets Alvaro Morata – offsidekungen – hade bollen i mål tre gånger. Men blev avblåst för offside varje gång.

För att understryka "Juves" tunga kväll blev Merih Demiral utvisad efter sitt andra gula kort i 85:e minuten och i sista minuten kunde Lionel Messi göra 2–0 på straff sedan Fati gjorts ned.

Rasade ihop

I Manchester blev det till slut ett svenskmöte, trots att Manchester Evening News timmarna före avspark rapporterade att Victor Nilsson Lindelöf inte setts till när United samlades och att han inte skulle spela.

Men Nilsson Lindelöf kom till spel, liksom Emil Forsberg i Leipzig.

De två svenskarna hade en het duell i början då Forsberg fick bita i gräset, men vann en frispark åt sitt lag.

Leipzig kontrollerade större delen av första halvlek på Old Trafford, men hade svårt att spela sig igenom. Det gjorde United och Mason Greenwood skickade in 1–0 i misstänkt offsideposition sedan Paul Pogba slagit en perfekt genomskärare.

Sedan rasade Leipzig ihop totalt sista kvarten av andra halvlek. United gjorde fyra mål och gick fram till 5–0 sedan inhopparen Marcus Rashford gjort hattrick och Anthony Martial slagit in en straff.

– 5–0, det är en mäktig seger. Vi spelade mot ett riktigt bra lag, kunde hålla nollan och göra några mål. Det ger oss självförtroende, sade Nilsson Lindelöf till Viaplay.

United tog andra raka segern i Champions League, slog ju Paris SG borta förra veckan, men har börjat Premier League-säsongen vingligt.

Emil Forsberg var inte lika nöjd.

– Det är svårt att hitta ord efter 0–5. Vi var bra med bollen i första och startade andra bra, men efter deras andra mål föll vi ihop. Det får inte hända, sade han till tv-kanalen Dazn.