Tottenham knäckte Real: "Kunde varit mer"

Publicerad 2017-11-01

Fotboll. Sergio Agüeros blev historisk målskytt när Manchester City gick vidare efter 4-2 mot Napoli.

Tottenham säkrade också slutspelsplats efter 3-1 mot regerande mästarlaget Real Madrid.

– Vi kunde ha vunnit med mer, säger tvåmålsskytten Dele Alli.

Tottenham missade slutspelet i Champions League förra säsongen. I höst behövde Londonlaget bara fyra matcher för att överleva "dödens grupp".

Dele Alli fyllde på i straffområdet och vräkte in Kevin Trippiers inlägg för 1-0 i första halvlek. Trippier såg ut att vara offside och målet borde nog ha underkänts.

Alli ökade på i andra halvlek med ett distansskott som ändrade riktning på Sergio Ramos och ställde Kiko Casilla i gästernas mål. Spelarna i Real Madrid, som har vunnit tre av CL-titlarna de senaste fyra åren, skakade på sina huvuden.

Än värre blev det när Christian Eriksen definitivt stängde matchen med att avsluta en kontring till 3-0.

– Det kunde ha varit mer. Nu ska vi bygga vidare på det här, säger dansken i Viasat.

Cristiano Ronaldo tröstmålade för Real Madrid, som bör klara avancemang trots nederlaget. Dortmund misslyckades nämligen igen med att besegra cypriotiska Apoel. Matchen slutade 1-1 och Dortmund blev utbuat av egna fansen. Båda lagen står kvar på två poäng medan Real har sju när två omgångar återstår

Klubbrekord av Agüero

Manchester City behövde ett kryss för att säkra avancemang, och tog samtliga tre poäng mot Napoli. Klassiskt kraftfullt brittiskt huvudspel var länge melodin.

Lorenzo Insigne avslutade ett vackert Napolianfall med att sätta 1-0 - och skickade en varning till Janne Andersson inför playoffmatchen mot Sverige senare i november. Men Nicolas Otamendi skallade in kvitteringen på Ilkay Gündogans vristinlägg och John Stones hade två nickar i ribban, varav en passerade mållinjen, 2-1.

Napoli kvitterade på straff, innan Sergio Agüero och Raheem Sterling sköt hem trepoängaren till gästerna, 4-2. Agüeros mål var hans 178:e i City - nytt klubbrekord.

– Jag är väldigt nöjd eftersom laget och fansen har stöttat mig, säger argentinaren till BT Sport.

Napoli har bara tre poäng och måste vinna de avslutande två matcherna för att passera Sjachtar Donetsk, som besegrade Feyenoord med 3-1 och gick upp på nio poäng. Sam Larsson hoppade in för nederländarna i 80:e minuten.

Forsbergs Leipzig föll

Besiktas tappade poäng för första gången i höstens Champions League och missade chansen att säkra spel i åttondelsfinal.

Matchen mot Monaco slutade 1-1 efter att Cenk Tosun kvitterat på straff. Den turkiske anfallaren har gjort fyra CL-mål i höst.

I samma grupp förlorade Emil Forsbergs Leipzig med 1-3 borta mot Porto och tappade andraplatsen till portugiserna. Gruppen är ett riktigt getingbo bakom ledaren Besiktas på tio poäng. Porto har sex poäng, Leipzig fyra och Monaco två.

Forsberg spelade hela matchen. Förutom en vass frispark hade svensken en del i Timo Werners mål med en öppnande passning till framspelaren Marcel Sabitzer.

Liverpool hade bara 0-0 i paus mot Maribor. Men Jürgen Klopps lag, som säkert kommer ihåg 7-0-segern i Slovenien, visade tålamod och vann med 3-0 trots en missad straff av James Milner. Sevilla revanscherade sig efter 1-5-förlusten borta mot Spartak genom att vinna hemma med 2-1 och är en poäng efter gruppledaren Liverpool.