Klopp om intensiva PL-schemat: Ett brott

Av: TT

Publicerad:
Jürgen Klopp.
Foto: Hassan Ammar/AP/TT
Jürgen Klopp.

Premier League går in i säsongens mest hektiska skede.

För vissa lag blir det inte ens 48 timmars vila mellan matcherna.

– Att spela både den 26 och 28 december är ett brott, säger Liverpools manager Jürgen Klopp.

Den tyske succétränaren har inte ändrat uppfattning sedan förra julen.

Eller året före den.

Även i samband med att årets "Boxing Day"-fotboll har anlänt slår Jürgen Klopp fast att det är vansinne att tvinga spelarna att genomföra matcher i ett så frenetiskt tempo som man gör i Premier League så här års.

– Det är verkligen inte okej. Det finns ingen anledning till att det ska vara flera lag som inte har mer än 48 timmar mellan Premier League-matcherna, säger han till brittiska medier.

För Liverpools del blir det åtminstone tre dagars vila mellan dagens match på annandagen, borta mot Leicester, och nästa omgång hemma mot Wolverhampton på söndag.

Men för andra lag, exempelvis Manchester City, blir det mindre än 48 timmars vila mellan fredagens match mot Wolverhampton och söndagens mot Sheffield United.

– Ingen av ligans managers har något problem med att spela på annandagen, men att spela både den 26 och 28 december är ett brott. Det här årets spelar vi den 26 och 29 och det blir som en semester, säger Liverpool-tränaren.

Bland lagen som tvingas spela på annandagen och sedan redan på lördag igen är Brighton, Everton, Watford och Manchester United.

– Vi kan säga vad vi vill men ingen lyssnar. Idrottsvetenskap ger oss ingenting för att förbättra det här.

Klopp tillägger irriterat:

– Kroppen behöver en specifik mängd tid för att återhämta sig. Men vi ignorerar det helt och hållet.

Inför kvällens möte med ligatvåan Leicester leder Liverpool tabellen, med en match mindre spelad, med tio poäng. Matchen börjar klockan 21.

Publicerad: