Bar rivalens tröja på gymmet: "Jag var naiv"

TT

Publicerad 2020-07-15

Rabbi Matondo i ett möte med Augsburg i Bundesliga. Arkivbild.

Schalke 04-spelaren Rabbi Matondo genomförde ett gympass iförd en Borussia Dortmund-tröja.

Nu ber walesaren om ursäkt.

"Det finns inga ursäkter för hur omogen jag var", skriver fotbollsspelaren på Twitter.

Bilden som visar hur 19-årige Rabbi Matondo, landslagsman för Wales, tränar på ett gym i Cardiff med värsta rivalens tröja på sig har retat gallfeber på Schalkes supportrar. Även Bundesligaklubbens sportchef, Jochen Schneider, har fördömt det opassande klädvalet – och nu uttalar sig huvudpersonen själv på sociala medier:

"Jag var naiv och satte på mig tröjan för ett privat träningspass", skriver Matondo på Twitter och tillägger att det var den engelske Dortmundstjärnan Jadon Snacho som givit honom tröjan.

"Jag tänkte inte på konsekvenserna eller hur upprörda folk skulle bli. Det finns inga ursäkter för hur omogen jag var. Jag skulle vilja be om ursäkt till alla som irriterats över eller förolämpats av mitt beteende."

Matondo understyrker hur hängiven han är sin klubb.

"Jag kommer alltid ge allt när jag springer ut och spelar för Schalke och bevisa hur mycket jag älskar denna klubb."

Schalke spelar sina matcher i Gelsenkirchen, endast tre mil från rivalen Borussia Dortmund som laget gör upp med i det klassiska Ruhr-derbyt.

Matondo gjorde två mål på 20 matcher under den avslutade Bundesliga-säsongen där Schalke rasade till tolfte plats efter att ha varit trea i december.