Chili con kyckling

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18

25 minuter

Om du vill så öka gärna hettan i kycklinggrytan med strimlad färsk chili, sambal eller Tabasco.

(4 personer)

Det här behöver du

4 portioner ris

1 lök

1 vitlöksklyfta

200 g korv, ta en sort du gillar – snäll eller het

2 kycklingfiléer

2 msk olja

800 g tomater, 2 burkar

400 g vita bönor på burk, utan tomatsås.

2 tsk chilipulver

1 tsk oregano

Salt

Peppar

Så här gör du

1. Sätt igång riskoket.

2. Skala och hacka löken och vitlöken.

3. Skär korven i ganska tjocka skivor.

4. Skär kycklingen skivor.

5. Hetta upp oljan i en stekgryta eller stor stekpanna. Fräs kycklingen och korven tillsammans med löken och vitlöken på medelvärme i oljan tills det blir lite brynt. Salta och peppra.

6. Efter några minuter häller du i tomaterna, chilipulvret och oreganon. Puttra på låg värme i 5 minuter.

7. I med bönorna och fortsätt småputtra tills de är varma.

8. Servera kycklinggrytan med riset.