Currykorv med äpplen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-05

40 minuter

Äpplena på landet faller ner i gräset med tunga dunsar. Där gör de ju ingen nytta. Man får vara lite påhittig och ta till vara på frukten.

40 minuter

(4 personer)

Det här behöver du

500 g falu eller någon annan favorit

500 g potatis

3 syrliga äpplen

1 msk smör

1 msk currypulver

1 tärning grönsaksbuljong eller 1,5 msk flaskfond

3 msk hackad gräslök

Salt

Peppar

Så här gör du

1. Sätt igång ugnen på 200 grader.

2. Skala och skär potatisen i stora tärningar.

3. Skär korven i lika stora bitar.

4. Skala och kärna ur äpplena. Skär fruktköttet i skivor.

5. Smörj med smöret en stekgryta eller en kastrull som kan stå i ugnen.

6. Lägg i potatisen. Salta och peppra försiktigt.

7. Lägg i äppelskivorna. Pudra över currypulvret. (Provsmaka currypulvret så att inte grytan blir alldeles för mesig eller på tok för het.

8. Toppa med korven.

9. Lös upp buljongtärningen/fonden i 5 dl varmt vatten. Häll buljongen över korven.

10. Baka utan lock i ugnen tills potatisen är klar. Det tar ungefär 25 minuter.

11. Hacka gräslöken och strö över när det är dags att servera.