Tomatkassler med öl och pressad potatis
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18
25 minuter
Ersätt ölen med 2 dl vatten och 1/2 buljongtärning om barnen har känsliga näsor. Pilsnerdoften brukar inte vara så poppis.
(4 personer)
Det här behöver du
800 g potatis
600 g kassler
1 morot
100 g selleri
4 tomater
2 dl öl
2 msk fransk senap
1 tsk timjan
Salt
Peppar
Så här gör du
1. Sätt igång potatiskoket.
2. Skiva kasslern och skär i tjocka stavar.
3. Skala moroten och sellerin. Tärna smått eller riv grovt.
4. Skär tomaterna i klyftor.
5. Koka upp ölen med tomaterna och senapen i en gryta eller en stor kastrull. Det skummar en hel del och ser lite mysko ut men det ger sig efter ett tag.
6. Lägg i kasslern och timjanen och sjud i 5 minuter. Lägg i de tärnade/rivna rotsakerna i halvtid. Smaka av med salt och peppar.
7. Pressa potatisen och servera med kasslern.