Havskyckling

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18

65 minuter

Ser ut som helt vanlig stekt kyckling men fisksåsen petar upp pippin i en annan dimension. Hoppas att du gillar den.

(4 personer)

Det här behöver du

4 kycklingklubbor

6 msk thailändsk fisksås

4 portioner ris

300 g broccoli, färsk eller fryst

4 salladslökar

150 g cocktailtomater

1 vitlöksklyfta

1 cm ingefära

2 msk olja

2 tsk röd thaicurry

1 lime

1,5 dl kokosmjölk

Salt

Så här gör du

1. Värm ugnen till 225 grader.

2. Dela på kycklingklubborna i knäleden så blir de snabbare klara.

3. Lägg i den ugnsform eller långpanna du ska steka dem i och häll över fisksåsen. Marinera minst 15 minuter – men de kan ligga över natten. Vänd dem någon gång om du har tillfälle.

4. Häll bort marinaden och stek 45 minuter i ugnen.

5. Fixa woken under tiden och sätt igång riskoket.

6. Om du använder färsk – dela broccolin i buketter och skär stammen tunt.

7. Ansa salladslöken och skiva tunt.

8. Dela tomaterna.

9. Skala och hacka vitlöken och ingefäran.

10. Hetta upp oljan med vitlöken, ingefäran och thaicurryn. Fräs en knapp minut och lägg i broccolin och salladslöken. Rör om och fräs 1 minut.

11. I med tomaterna. Rör om ett par varv och häll i kokosmjölken.

12. Rör lite till och pressa i limen. Rör ännu mer, typ en halv minut och dra av värmen. Smaka av med fisksås och kanske lite salt.

13. Servera till kycklingen och riset.