Couscous med köttbullar
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-05
35 minuter
(4 personer)
Det här behöver du
4 portioner couscous
2 + 2 msk olivolja
400 g kikärtor
100 g cashewnötter
1 liten rödlök
400 g krossade tomater
2 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
4 msk hackad persilja och/eller mynta
12 peperoni av önskad styrka
salt
peppar
Så här gör du
1. Sätt igång ugnen och stek köttbullarna enligt anvisningarna på paketet när den blivit varm.
2. Gör som det står på paketet även när det gäller couscousen.
3. Gör röd, stark sås: Skala och hacka vitlöken.
4. Fräs på låg värme i 2 msk olivolja tillsammans med sambalen, spiskumminen och paprikapulvret.
5. Höj värmen, i med tomaterna, rör om och koka ihop i 10 minuter. Smaka sedan av med salt.
6. Skala och skiva rödlöken.
7. Hacka persiljan/myntan.
8. Öppna kikärtsburken, häll av vätskan, spola i lite kallvatten och låt rinna av.
9. Blanda couscousen med kikärtorna, den skivade löken, cashewnötterna och persilje/myntahacket.
10. Servera med köttbullarna, röda såsen och peperoni.
Vego-varianten
Hoppa över köttbullarna och ta dubbelt så mycket kikärtor i stället.
Tipset
Skippa nötterna, löken och örthacket. Värm tacosås i stället för att göra egen stark sås. Klart på två röda.