Indisk kalkon
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18
35 minuter
Kalkon heter dinde på franska. Det låter likadant som ”från Indien” (d’Inde) så den här pippin har definitivt hittat hem.
(4 personer)
Det här behöver du
600 g kalkonfilé
4 dl naturell yoghurt
4 portioner ris, gärna basmati
1 lök
1,5 msk gram masala
2 msk olja
50 g cashewnötter
2 tsk torkad mynta
Salt
Peppar
Så här gör du
1. Skär kalkonköttet i stora munsbitar. Salta och peppra. Lägg i en skål att marinera i yoghurten.
2. Sätt igång riskoket.
3. Skala och skiva löken.
4. Ta upp kalkonköttet ur marinaden och låt det rinna av en smula.
5. Stek kalkonen, löken och garam masalan i oljan på ganska hög tills det fått lite färg. Häll på yoghurtmarinaden och låt puttra på låg värme i 10–15 minuter.
6. Strö myntan och nötterna över kalkonen.
7. Servera med riset.
Vego-varianten
Ersätt kalkonen med quornfiléer eller sojabitar.
Hitta råvaran
Den indiska kryddblandningen garam masala brukar finnas både i vanliga kryddhyllan och på exotiska avdelningen.