Indisk kalkon

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18

35 minuter

Kalkon heter dinde på franska. Det låter likadant som ”från Indien” (d’Inde) så den här pippin har definitivt hittat hem.

(4 personer)

Det här behöver du

600 g kalkonfilé

4 dl naturell yoghurt

4 portioner ris, gärna basmati

1 lök

1,5 msk gram masala

2 msk olja

50 g cashewnötter

2 tsk torkad mynta

Salt

Peppar

Så här gör du

1. Skär kalkonköttet i stora munsbitar. Salta och peppra. Lägg i en skål att marinera i yoghurten.

2. Sätt igång riskoket.

3. Skala och skiva löken.

4. Ta upp kalkonköttet ur marinaden och låt det rinna av en smula.

5. Stek kalkonen, löken och garam masalan i oljan på ganska hög tills det fått lite färg. Häll på yoghurtmarinaden och låt puttra på låg värme i 10–15 minuter.

6. Strö myntan och nötterna över kalkonen.

7. Servera med riset.

Vego-varianten

Ersätt kalkonen med quornfiléer eller sojabitar.

Hitta råvaran

Den indiska kryddblandningen garam masala brukar finnas både i vanliga kryddhyllan och på exotiska avdelningen.