Annie Lööfs nya kändisstrategi inför Almedalsveckan

Publicerad 2015-06-23

Centerpartiet och Annie Lööf storsatsar på kändisar för att vinna det politiska slaget under politikerveckan i Almedalen.

Partiet har bland annat bjudit in flera dokusåpastjärnor, en naturfotograf, en välkänd krögare och en fackbas för att prata politik.

– Vi har en urstark uppställning av tunga och kända gäster, säger Lööf.

Trots att det är flera år till nästa val storsatsar Centerpartiet på politikerveckan i Almedalen på Gotland, som drar i gång på söndag. Partiets nya strategi består av att man bjudit in en rad kända ansikten, som inte alls har med politik att göra. Målet är att vinna slaget om uppmärksamheten och stärka intresset för partiets politik.

Under veckan kommer ledande centerpartister, bland dem ex-ministern Eskil Erlandsson och EU-parlamentarikern Fredrick Federley, att samtala med oväntade gäster i partiets tält i Visby. Det handlar bland annat om två namn som har sin bakgrund inom dokusåpavärlden, polisen Martin Melin som var med i Robinson i slutet av 1990-talet samt Jonathan Antonsson från ”Bonde söker fru”.

I deltagarlistan finns också bland annat naturfotografen Mattias Klum, krögaren och tv‐profilen Carl‐Jan Granqvist samt TCO:s ordförande Eva Nordmark.

"Vi har inga planer på att dra ned tempot"

C-ledaren Annie Lööf säger att många partier i år inte lägger lika mycket krut i Almedalen som under ett valår.

– Centerpartiet har dock inga planer på att dra ned på tempot. Vi har en urstark uppställning av tunga och kända gäster på vår mötesplats på S:t Hansplan i Almedalen. Det känns väldigt bra att kunna avsluta den politiska vårterminen med flaggan i topp i Visby, säger hon.

Partisekreteraren Michael Arthursson säger att partiet vill hålla ångan uppe.

– Det finns ett stort intresse för Centerpartiet och för att diskutera politik med oss. Det vill vi ta vara på nu i Almedalen. Det här är det mest ambitiösa programmet vi har haft, säger han.

Han menar att partiets nya drag är ett försök att gjuta nytt liv i den politiska debatten.

– Vi tror att det kan tillföra det politiska samtalet en hel del att det inte bara är partipolitiker som håller och debatterar med varandra. Det är bra att ta sådana här tillfällen att öppna upp för andra infallsvinklar. Jag tror säkert att vi kommer ha med oss en hel del som kan förnya vår syn på olika frågor.

Hoppas på inspiration

Men målet är också att Centerpartiet ska få ny inspiration till sin politikutveckling.

– Vi hoppas få inspiration, bland annat inför vår partistämma som vi har i Falun i september. Men också till arbetet i riksdagen, landsting och kommuner. Vi kommer dokumentera vad som sägs och se vad vi kan ta till oss.

De inbjudna gästerna får inget betalt, men får ersättning för resa och boende.

Almedalsveckan inleds på söndag och det är Centerpartiet som är först ut. På kvällen håller Annie Lööf tal från scenen i Visby.

Följ ämnen i artikeln