Sollentuna

Uppgifter: Barberare vägrade klippa gängkriminell gratis – attackerades

Av: 

Jamshid Jamshidi

KRIM

En barberare attackerades i Sollentuna i helgen.

Anledningen ska ha varit att han nekat en gängkriminell som krävt en gratis klippning, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Målsägande har hotats med att dödas om han ringde polisen, säger åklagare Emmy Palmén.

Bråket bröt ut i en barbershop i Sollentuna, norr om Stockholm, strax innan klockan 20 i lördags.

– En misstänkt gick in på ett företag och hotade och misshandlade en person. Han ska ha använt en kniv vid tillfället, säger Emmy Palmén, som är kammaråklagare.

Flera patruller var snabbt på plats och kunde gripa en 27-årig man. Mannen kopplas enligt Aftonbladets uppgifter till ett kriminellt nätverk i området.

– Han togs i anslutning till brottsplatsen och hade en kniv på sig vid gripandet, men det är oklart om det är den som har använts eller inte, säger Emmy Palmén.

Offret vägrade klippa gratis

Polisen har i helgen jobbat med ärendet, och fått fram ett misstänkt motiv man arbetar utifrån.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är den misshandlade personen en barberare på den aktuella salongen.

Upprinnelsen till händelsen uppges ha varit att den misstänkte gärningsmannen krävt en gratis klippning av offret.

Något barberaren ska ha nekat.

Offret ska också ha påpekat att den misstänkte är skyldig honom sedan tidigare, efter ett lån av en elcykel, uppger Aftonbladets källor att det framkommit i utredningen.

I samband med att barberaren vägrat gå med på att klippa mannen gratis ska slagsmål ha utbrutit. I attacken skadades offret i bland annat huvudet.

”Hävdar ömsesidigt tumult”

Den 27 år gamla mannen häktades på måndagseftermiddagen.

– Tingsrätten gick på min linje. Han häktades för grov misshandel. Den misstänkte ska också ha uttalat hot om att målsägande ska komma att dödas om han ringde polisen eller liknande. Därför häktades han även för övergrepp i rättssak, säger Emmy Palmén.

Vid 20-tiden på tisdagskvällen, efter Aftonbladets publicering, uppgav åklagaren att häktningen nu hävts. Anledningen är att man gått igenom övervakningsfilmer och inte sett att gärningsmannen använt en kniv, varför händelsen nu rubriceras som misshandel av normalgraden. I den vidare utredningen har även brottet övergrepp mot rättssak lagts ned i brist på bevis.

– Det kvarstår en misstanke om olaga hot och misshandel, ej grov. Den misstänktes inställning är att det blivit ett ömsesidigt tumult eller brottningsmatch, och att han absolut inte hotat eller våldfört sig på målsägande, utan att han själv fått skador.

27-åringen är sedan tidigare känd av polis och dömd för en rad olika brott. Totalt har han tolv avsnitt i belastningsregistret.

Så sent som i april fälldes han för ringa dopningsbrott och fick betala 6 000 kronor i dagsböter.

27-åringen dömdes för en knivattack på Malmvägen i Sollentuna sommaren 2019.
27-åringen dömdes för en knivattack på Malmvägen i Sollentuna sommaren 2019.
Blodiga däckspår säkrades på platsen efter bilbråket.

Blev tutad på – knivhögg man inför barn

En annan av hans senaste domar är från sommaren 2019 då han dömdes till fängelse i 1 år och 10 månader för grov misshandel och misshandel i Sollentuna.

Han gick då till attack mot ett par i en bil efter att de tutat på honom för att, enligt egen utsago, förhindra en trafikolycka. 27-åringen hoppade ur sin bil och började misshandlade maken, som var förare, genom ett öppet fönster.

Frun gick då ur deras bil och fram till 27-åringen ”för att lugna situationen”. Hon berättade i förhör att ”hon tänkte att han skulle visa henne respekt eftersom hon var kvinna”.

Men i stället blev hon själv slagen.

I samband med det klev även maken ur bilen. I bråket tog 27-åringen fram en kniv och jagade mannen tills han ramlade omkull och blev liggandes på marken. Då gick 27-åringen fram till mannen och högg honom flera gånger.

Allt skedde inför parets ettåriga barn.

27-åringen förklarade i rätten att ”han inte vet varför han tog fram kniven, men att det var på grund av ilska”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kickstarta hösten hos MEDS – fina kampanjer på allt du behöver här!

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Larmet från Kriminalvården: Häktade tvingas dela säng

ÄMNEN I ARTIKELN

Sollentuna

Våldsbrott

Kriminella nätverk