Kastade sin fru från sjätte våningen – nu gömmer han sig för polisen

Publicerad 2015-11-09

Bobel Nahir Barquasho ska avtjäna 14 år i fängelse och polisen behöver nu allmänhetens hjälp att hitta honom.

Enligt domen råder inga tvivel om att Bobel Nahir Barquasho misshandlade och kastade sin fru från balkongen på sjätte våningen. Han själv har hela tiden nekat till anklagelserna och nu när han ska avtjäna sitt straff är han försvunnen.

På bilden ovan syns Bobel Nahir Barquasho. Han är 31 år gammal och håller sig gömd för polisen. Den fjärde november dömdes han till 14 års fängelse för att ha försökt mörda sin fru. Men vägen till den fällande domen var lång.

Föll sex våningar

Det var i februari 2013 som hans fru föll sex våningar från ett hus i Södertälje och överlevde mirakulöst men med svåra skador som följd. Mannen hävdade att hon själv hade hoppat. Men enligt Högsta domstolen är det ställt utom allt rimligt tvivel att han kastade henne över balkongräcket med avsikt att döda henne. Dessförinnan ska han ha misshandlat henne svårt.

”En seger för rättvisan”

Till en början fälldes Bobel Nahis Barqasho av tingsrätten och dömdes till nio års fängelse, men hovrätten tog upp fallet och friade mannen helt.

Åklagaren ville överklaga till Högsta domstolen men fick avslag. Då valde offret med familj att själva ta ärendet vidare och det gör fallet unikt. Man bekostade utredningen och förhandlingarna på egen hand och när Bobel Nahis Barqasho dömdes sa målsägarbiträdet att det var ”en seger för rättvisan”.

När häktningsbeslut mot mannen kom den tredje november var han försvunnen och misstänks ha lämnat Sverige. Nu söks han av Interpol sedan den fjärde november för att avtjäna sitt straff.

Vet du någonting om mannen? Hör av dig till polisens FAST-grupp på 010-563 55 40.

Följ ämnen i artikeln