”Betyder mycket om det klaras upp”

Uppdaterad 2015-11-10 | Publicerad 2015-11-09

Emil satt i framsätet i familjens nya bil när han sköts ihjäl av rånarna.

Hans pappa, Kennet Rittbo berättar nu för Brottscentralen, att han tror att de nu har gripit rätt man.

–Vi har hoppats länge nu. Det är klart att det betyder mycket om det klaras upp. Har man gjort en sådan sak så ska man sota för det. Men vi får ju inte Emil tillbaka för det, säger han i kvällens program.

Scenen från när hans sexåriga son sköts ihjäl har förföljt honom under många år.

–Klart att man har tänkt på hur man kunde vara så jävla dum att man körde efter dem, men jag visste ju inte vilka de var, säger Kennet Rittbo till Brottscentralen.

Hur har de här åren varit för er i familjen?

–Det har varit mycket upp och ner. Fruktansvärt när man tänkt på att man aldrig mer skulle få se Emil igen. Nu är man ju beredd på att allt kommer att rullas upp igen, bilderna från när det hände, de har man levt länge med.

– I början, de första fem åren, var vi väldigt noga med att ljuset alltid skulle brinna på hans grav. Men det är klart att det har bleknat med tiden, säger Kennet till Brottscentralen.

”Svårt få fram bevis”

22 år har gått, vad tycker du om att det tagit så lång tid för polisen?

– Jag har inget direkt att säga om det, detta har inte varit ett lätt fall eftersom, vad jag förstått, det inte funnits fingeravtryck eller så. Men det känns hoppfullt att det äntligen har kommit någon som kan få sota för brottet, det hade inte varit fel om det var så. Men jag tror det har varit svårt att få fram bevis. De hoppas ju på att den tekniska bevisningen ska ge något.