Förföljer 81-åriga Nina och tömmer hennes konto

Uppdaterad 2016-04-07 | Publicerad 2016-04-05

Bedragaren följer efter 81-åriga Nina Jouralova i Skärholmens centrum i 40 minuter innan han stjäl hennes kort, sen töms hennes konto på över 20.000 kronor.

Nu behöver polisen hjälp med att identifiera gärningsmännen.

– Jag blir rädd när jag minns tillbaka, säger Nina Jouralova.

Det är lördag eftermiddag den 12 mars. 81-åriga Nina Jouralova går runt på köpcentrumet i Skärholmen. Det hon inte märker, men som fångas av övervakningskameran, är att en man smyger bakom henne och när Nina slår in sin kod i kassan på Åhlens, tittar han över hennes axel. Sen förföljer han henne i 40 minuter, tills Nina är på väg ut ur köpcentrumet. I svängdörrarna i entrén stannar gärningsmannen Nina, tar tag i hennes arm, viftar med en tidning och snor kortet ur hennes vänstra ficka.

– Han blockerade snurrdörren. Först drog han handen mot halsen, sedan tog han grep om armen. Jag fick ett väldigt stort blåmärke där, jag har fortfarande jätteont, säger 81-åriga Nina Jouralova.

Tar alla besparingar

Mannen lämnar henne och Nina går vidare, ovetandes om att hon precis blivit besluten. Sex minuter senare töms Ninas konto. Ytterligare en gärningsman gör flera uttag från en bankomat på torget i Skärholmen. Han får ut över 20.000 kronor, alla Ninas sparpengar.

– Jag hade sparat ihop pengarna krona för krona. Jag är redan gammal och jag vet att begravningen kostar mycket, säger hon.

Nina upptäcker stölden strax efter när hon ska handla på ICA men då är redan bedragarna och pengarna spårlöst borta.

Polisen behöver hjälp

– Vi misstänker att bedragarna är organiserade på något sätt, säger Christer Båysen, inspektör på Polisen i Södertörn.

De både männen misstänks för stöld och bedrägeri och polisen går nu ut med den här övervakningsfilmen i hopp om att någon ska kunna identifiera bedragarna.

– Vi behöver få hjälp med att veta vilka de här är och även var de uppehåller sig, säger Christer Båysen.

Följ ämnen i artikeln