Bönder döms för bordellverksamhet

Publicerad 2015-10-28

Ett lantbrukarpar döms av Värmlands tingsrätt för koppleri efter att ha sålt sex och ha hjälpt en väninna att sälja sex.

För pengarna de fick in har de betalat av skulder och köpt kvinnan ett par silikonbröst.

Redan för ett par år sedan misstänktes paret ha påbörjat en sidoverksamhet till sitt lantbruk. Kvinnan var då arbetslös och behövde få in pengar och började därför sälja sex. Även mannen var enligt Värmlands tingsrätt involverad i det hela. Kvinnan uppges ha sålt sex i bilar på olika platser, i ett kontor och i en övernattningslägenhet.

Efter en tid slussades även en annan kvinna i verksamheten och paret övertygade henne om att prostitution var en bra idé. De hjälpte henne att lägga upp en annons och ta bilder på sig själv. Paret ska också ha låtit henne nyttja deras lokaler.

Döms för koppleri

Allt uppdagades när mannen blev misstänkt för att ha köpt sex från andra kvinnor. Polisen beslagtog hans mobil och fick då se sms-konversationer som kopplade de båda till verksamheten.

Både kvinnan och mannen dömdes under tisdagen för koppleri. Mannen döms för att ha varit delaktig i både sin partners och väninnans försäljning av sexuella tjänster, men det gick enligt tingsrätten inte att bevisa att han hade utnyttjat sin partners prostitution i ekonomiskt syfte. Kvinnan döms för att ha hjälpt väninnan.

Både mannen och kvinnan fick villkorliga domar.

Oklar summa

Det är oklart hur mycket pengar verksamheten dragit in, men enligt kvinnan själv ska det ha rört sig om 70 000 till 80 000 kronor. Pengarna ska ha använts för att betala skulder och för att skaffa kvinnan ett par silikonbröst.

Följ ämnen i artikeln