Polisen söker efter man på fantombild

Publicerad 2015-10-26

Ska ha utsatt 21-årig kvinna för våldtäkt

I somras utsattes en 21-årig kvinna för en våldtäkt utomhus i Landskrona. Efter tydliga vittnesuppgifter har polisen nu tagit fram en fantombild.

– Vi vill ha tag på honom, inte bara för den här kvinnans skull utan för alla kvinnors, säger Mattias Lindström på polisen i Helsingborg.

Vid 22-tiden på kvällen den 2 juli promenerade en 21-årig kvinna vid Sjögången i Landskrona. Hon lyssnade på musik och plötsligt började en äldre man prata med henne.

– Han uppges vara mellan 40-60 år, hade mörka skor och blå kläder. Dessutom var han solbränd vid tillfället, säger Mattias Lindström på polisen i Helsingborg.

Blev en bra fantombild

Kvinnan slogs till marken och blev utsatt för en våldtäkt. Mannen lämnade platsen när några vittnen närmade sig och polis tillkallades.

– Kvinnan gav ett väldigt bra signalement så vi kunde skicka henne till Stockholm där hon fick göra en kompositbild, eller en fantombild som det också kallas, säger Mattias Lindström.

Nu går polisen ut med bilden till allmänheten för att få tag på gärningsmannen.

– Vi och kvinnan som blev utsatt för övergreppet vill så klart att hon ska få upprättelse men också att ingen annan råkar ut för honom, säger Mattias Lindtröm.

Känner du igen mannen eller liknar han någon du känner? Kontakta polisen på 114 14 eller mejla tips@brottscentralen.se.

Följ ämnen i artikeln