Tillsammans skapar vi sajten med bästa kollen

Uppdaterad 2012-09-27 | Publicerad 2012-09-18

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Nu drar vi igång

Varje vecka kan du läsa Annika Creutzers krönikor på Aftonbladet Min Ekonomi.

Det ska bli så spännande att få vara med och skapa Sveriges bästa sajt för dig som vill välja klokt.

Du som vill få ut mesta möjliga av dina pengar vare sig det gäller att ha roligt för pengarna, betala för det som är nödvändigt eller spara dem för framtiden.

Mitt bidrag blir de krönikor som du kommer att kunna läsa här varje vecka.

För vi vet alla att tillvaro inte alltid är så enkel som vi skulle kunna önska. Vi måste fatta allt fler beslut, göra allt fler val inom allt fler områden. En del val är roliga andra drar vi oss för. I mina krönikor vill jag berätta om hur du kan välja att placera dina pengar på bästa sätt, hur du lånar billigt och hur du väljer det som är prisvärt när du handlar. Jag kommer också att ta upp aktuella frågor och nyheter och ge min syn på hur du bäst hanterar förändringar.

En del val kan du till exempel strunta i, vad än reklamen säger. Bor du i en liten lägenhet behöver du inte känna ångest om du inte väljer elbolag. I andra fall är det viktigt att du själv tar makten och gör dina val även om det finns andra som tycker att de kan bättre. Betala inte dyrt för att få hjälp med valet av fonder. De flesta sådana tjänster är både dyra och dåliga. Hur du ska tänka inför viktiga val och när du inte behöver välja är något jag kommer att skriva en hel del om.

Det kan också vara tankar kring hur du ska tänka inför olika beslut, allt ifrån köpet av barnens hamster till barnen till den stora husrenoveringen.

Det är många som är ute efter dina pengar och det är ingen hejd på vad skurkarna på finansmarknaden kan hitta på. Att granska och avslöja nya tricks är också något som jag tänker ägna mina krönikor åt. Och givetvis lyfter jag även fram The Good Guys när de förtjänar det.

Så varje vecka möter du mig i min krönika om något aktuellt ämne kring privatekonomi. Tyvärr har jag inte möjlighet att svara på mejl men passa på att ställa frågor som rör din ekonomi när jag chattar med er alla en gång i veckan. Och har du något tips om vad du vill att jag ska skriva om så mejla redaktionen, minekonomi@aftonbladet.se

För det är tillsammans som vi skapar den sajten som har den bästa kollen.

Ställ din fråga om din egen privatekonomi till Annika Creutzer här.

Annika Creutzer

Följ ämnen i artikeln