Vägra vara tacksam – våga säga ifrån!

Det finns en viss typ av rent ut sagt idiotisk argumentationsteknik som gör mig utmattningssjuk. Den går enkom ut på att belysa hur bra vi i Sverige ändå har det om man jämför med folk i andra länder. Att vi faktiskt tar emot horder av flyktingar som vi tar hand om förhållandevis väl om man jämför med till exempel Finland som knappt låter en kotte passera gränsen, än mindre stanna där och bygga bo. Invandrare borde därför sjunga tacksamhetens lov, de har fått ett toppenliv om man jämför.

I Sverige är vi också jätteschysta mot kvinnor om man jämför med Saudiarabien där kvinnor stenas till döds, är omyndigförklarade, inte får jobba, rösta eller ens vistas i offentligheten utan en man vid sin sida. Bliv vid din läst svenska kvinna, sluta klaga, du har det ju så förbannat bra om man jämför. Feminismen kan gå och dö, den behövs inte i jämställda Sverige.

För att inte tala om de svenska barnen. Så bortskämda att hälften vore nog. De har det så fantastiskt bra. Slipper örfilar, luggningar, skamvrå och smisk.

Titta bara på Sydeuropa, där ger man ungarna hurringar till höger och vänster. Det anses stärkande, karaktärsdanande och fostrande.

Svenska barn ska därför vara tacksamma för att slippa aga och ge fan i att kräva att blir lyssnade på, erbjudas bättre pedagogik, mindre barngrupper, kortare dagisdagar. Var nöjda, ni svenska barn. Gnäll inte så förskräckligt.

Med den här retoriken behöver Sverige och svenskarna inte åstadkomma någonting. Vi kan ägna resten av våra liv åt att självgott luta oss tillbaka och sträcka upp händerna och låta dem mötas i en enda stor gemensam highfive över den egna förträffligheten och bara njuta av hur fulländat goda, hjälpsamma, och schysta vi är om man jämför med alla andra.

Och de gnällspikar som ändå trilskas med att höja rösten en smula för att uppmärksamma att det faktiskt fortfarande frodas orättvisor i Sve­rige som vi borde göra något åt innan det är för sent, som vägrar att blunda för att vissa är mer utsatta än andra borde sluta gnälla, sluta överdriva, vända på saken och se den från den ljusa sidan.

Kan vi inte bara enas om att de som använder den här retoriken kan gå och hänga sig eller åtminstone inte ges plats för dumsnacket i media.

Himmel

DN:s granskning av tiggarnas vardag i Stockholm. Äntligen krossas den helt och hållet etablerade fördomen om att tiggarna är kriminella maffiamedlemmar som fejkar och därmed ej bör betraktas som människor.

Helvete

Den ökade förskrivningen av lugnande och antidepressiva till unga. Psykofarmaka är inte fel i sig, men bristen på terapi är skrämmande.

Följ ämnen i artikeln