Problemet sitter djupare än ett par fjuniga barnsben

Människan är oerhört lat.

Det är orsaken till varför någon ens tänker den idiotiska tanken att låta ett barn vaxa benen.

Vi människor älskar ju snabba lösningar.

Gå till botten med problemet?

Neherå!

En quickfix blir väl alldeles tipptopp!

Exempelvis stegar vi – som varje år – ångestfyllda i hågen i väg och shoppar enligt den senaste bantningstrenden som vi läst om i den nya Må bra-tidningen som vi köpt efter semestern där dricksvattnet bytts ut mot öl och biffarna varit stora som toa­lock.

Så quickfixar vi oss med mirakelpulver eller viktväktarpoäng tills åtminstone några av semesterkilona runnit bort. I stället för att bara sätta sig ner och fråga: vad är problemet, vad är det som gör att jag inte kan vara ledig fyra veckor utan att frossa i fulmat och lägga motionen på hyllan?

Och om du nu trivs så bra med det här levernet, vad är det då som gör att du inte kan trivas med kroppen det ger dig?

Varför vi inte funderar så? Varför vi inte tar tag i det egentliga problemet? Det beror helt enkelt på att det är för JOBBIGT. För att det KRÄVS en himla massa mer ansträngning än att bara hälla i sig lite bantningspulver och slippa tänka.

Det är exakt samma lättja som slår in när det kommer till barn och vaxning.

”Att vaxa benen, men även överläppen, kan förhindra elaka kommentarer. Det finns inget skäl att en ung flicka ska behöva känna sig generad när hon ska bada”, skriver vaxningscenterägaren.

Och visst! Kortsiktigt: ja.

Om det nu är så att barnet verkligen mobbas för sina håriga ben är det easy peasy att bara ta till en vaxningsremsa och slita bort håren eller greppa rakhyveln och därefter är bekymret ur världen.

Lätt som en plätt.

Där har vi det igen: en quickfix, i stället för att grotta ner sig i det egentliga problemet: Vad har barnet för klimat i skolan och bland sina vänner egentligen? Varför skäms hon eller han för sin kropp? Vad får barnet att tro att hon eller han inte duger som hon är? Varför skulle en 12-årig flicka inte våga visa sig i kjol?

Det är ren och skär LATHET, och ingenting annat, från föräldrar att tillåta vaxning.

Det finns ett problem – men det sitter så mycket djupare än ett par fjuniga barnsben.

Zandras zuveräna

Sambo = toppen.

Jag har flyttat ihop. Blivit sambo. Vågar man inte satsa kan man inte vinna.

Zandras zzz …

Kolhydrater = botten.

Kolhydrater, oavsett om folk äter dem eller ratar dem. Gud vad jag är trött allt tjat om dem.

Följ ämnen i artikeln