Mamman svimmade – då ringde 7-åriga Triztan ambulansen

Publicerad 2016-09-05

Camilla Edner, 37, kallar sin sjuåriga son Triztan för sin hjälte efter hans agerande när hon svimmade mitt framför ögonen på honom.

– Jag tycker det är väldigt stort att han som är sju år gjorde det trots sin rädsla.

Sedan ett tag tillbaka har Camilla Edner haft hög feber, yrsel och ont i huvudet. I fredags blev hon så pass yr att hon plötsligt svimmade i hemmet i Högsäter i Dalsland. Hennes sjuåriga son Triztan och femåriga dottern Kylee såg allt och började skrika och ropa på henne, men förgäves. Camilla var okontaktbar. Det var då som Triztan kom på att han fått lära sig att man ska ringa 112 om vid olyckor.

– Så han tog mod till sig och ringde larmcentralen, säger Camilla.

Triztan fick svara på en massa frågor om Camilla och om vad som hade hänt.

– Han skötte allt, jag är jätteförvånad att han lyckades göra det här. Jag tycker det är väldigt stort att han som är sju år gjorde det trots sin rädsla.

”Min lille hjälte”

Camilla hann vakna upp innan ambulansen kom och såg att Triztan stod över henne och pratade med 112, helt ovetandes om vad som hade hänt. Ambulansen kom och de tog henne till sjukhuset.

– De sa att Triztan var en fantastisk liten kille som klarat av detta.

På sjukhuset gjorde de en massa prover på Camilla, dock vet de inte än vad som är fel. Senare på kvällen fick hon åka hem till sina barn igen. 

– De var väldigt oroliga för mig. Triztan följde efter mig om jag gick in i ett annat rum.

Hans oro har dock bytts ut mot stolthet då han har hyllats för sin insats efter att Camilla delat med sig av händelsen på sin Facebooksida.

– Jag ser honom som min lille hjälte. Även om jag berättat hur man ska agera i dessa fall så är det inte säkert att man gör något. Jag är verkligen jättestolt över honom.