Grannarna räddade Anne från vräkning

Uppdaterad 2016-09-12 | Publicerad 2016-09-09

Anne Glancey skulle bli vräkt. Den pensionerade läraren klarade inte av att ta hand om sitt hus längre.

Men då klev två grannar in i leken – och renoverade hela kåken.

– Jag är oerhört tacksam, säger Anne Glancey till ABC News.

Anne Glancey i New Jersey hotades med vräkning från sitt hus, eftersom hon släpat efter med de reparationer som hyresvärden krävde.

Situationen såg omöjlig ut. Men då klev två oväntade hjältar fram. Annes grannar, paret Kristin och Adam Polhemus, samlade ihop vänner och bekanta och genomförde i hemlighet en renovering av Annes hus.

– Projektet har inspirerat henne till att ta hand om sitt hem i framtiden, och det har fört henne närmre oss andra i området, säger Kristin Polhemus till ABC News.

Samlat på sig anmälningar

Eftersom Anne Glanceys hus blivit så nedgånget hade hon samlat på sig tre polisanmälningar. Dels eftersom hon hade en övergiven bil på uppfarten, dels för att hon hade en övervuxen trädgård och dels för att färgen på huset var bortsliten.

Men idag är alla anmälningar nedlagda. Efter en intensiv arbetsperiod för de cirka 20 volontärerna är huset som nytt igen.

– Vi hjälpte Anne donera bilen, och vi fräschade upp trädgården så den blev lika vacker som förr, säger Kristin Polhemus.

"Oerhört tacksam"

Anne Glancey är en pensionerad lärare som bott i sitt hus i New Jersey nästan hela livet. Hon hjälpte till vid renoveringen och trivs i sitt nygamla hem.

– Jag är oerhört tacksam för deras omtanke och tycker att de har en känsla av generositet i sitt sätt, säger Anne Glancey till ABC News.

Följ ämnen i artikeln