Mamma Jennie efterlyser synskadade sonens julklappsnalle

Uppdaterad 2017-12-21 | Publicerad 2017-12-20

Hjälp synskadade Adam att hitta sin nalle.

Synskadade Adam behöver hjälp att hitta julklappsnallen han gjort i slöjden.
Mamma Jennie Råstrand, som skulle få nallen i julklapp och bara sett den på bild, utlovar en hittelön på 500 kronor till den som lämnar tillbaka nallen.
– Jag tänkte att jag måste göra något. Jag blev alldeles tårögd när jag såg den fina bilden, säger hon.

Jennie Råstrand från Stockholm efterlyser en nalle som hennes son Adam har gjort i syslöjden.

Det var när Adam var på väg till sin pianolektion på måndagen som nallen försvann, förmodligen på någon av följande gator i Stockholm: Västmannagatan, Dalagatan, Olivercronas väg och Medevigatan.

– Nallen låg i ryggsäcken, den var så stor att den inte fick plats så huvudet stack ut. Förmodligen har dragkedjan åkt upp och så har den åkt ut på vägen, säger mamma Jennie Råstrand.

Jennie fick en bild på nallen av Adams resurs under gårdagen och kände direkt att hon måste få tillbaka den.

– Jag tänkte att nu måste jag göra något. Jag blev alldeles tårögd när jag såg den här fina bilden, berättar hon.

”Ett fantastiskt engagemang”

Adam, som är blind, hade tänkt ge nallen i julklapp till Jennie och syslöjdsprojektet har krävt både tid, engagemang och kärlek. Jennie har lagt ut en efterlysning av nallen på Facebook och fått ett otroligt gensvar från folk som vill hjälpa till att hitta den.

– Det har varit ett fantastiskt engagemang och kärlek. Folk har varit ute på gatorna för att försöka hitta den. Det värmer så otroligt mycket, säger hon.

Nallen är gul, har en vit hatt och ett vitt förkläde där det står: ”Mamma är bäst”.

– Jag började störttjura på jobbet, jag satt här med min chef och kunde inte hålla tillbaka tårarna när jag såg den, berättar Jennie.

Nu vädjar hon till de som rör sig i området att hålla utkik efter mjukisdjuret och utlovar en hittelön på 500 kronor till den som lämnar tillbaka den. Hon är optimistisk och tror den ska komma till rätta.

– Jag är inte den som ger mig, säger Jennie.