Polisen Boxiao mötte ovanlig fortkörare

Uppdaterad 2017-01-31 | Publicerad 2017-01-12

Boxiao Pan, polis i Täby, trodde att han körde ikapp en vanlig fortkörare.

Men det var ingen skamsen fartdåre som öppnade bildörren, utan en höggravid kvinna som var på väg att föda.

Det var runt 02-tiden, natten mot onsdag, som polisen Boxiao Pan var på väg tillbaka till stationen i Täby i norra Stockholm som han fick syn på en fortkörare vid påfarten till motorvägen vid Arninge, skriver polisen på sin Facebooksida.

– Bilisten kör fort, riktigt fort. Jag mäter upp 120 km/h på en 70-väg.

När han väl fått stopp på fordonet så märker han att det inte är en vanlig fortkörare han har att göra med, utan en höggravid kvinna, vilket Mitti var först med att berätta.

– Hon vred sig av smärta. Jag såg magen och frågade om bebisen var på väg ut. Hon svarade ja, och då förstod jag att det var bråttom.

Kvinnan ville helst inte lämna bilen så Boxiao fick övertala henne.

– Hon ville inte men jag sa att det gäller att fokusera på henne först och att jag löser resten.

När han väl fått in henne i sin bil körde Boxiao Pan till BB på Danderyds sjukhus.

– Jag fick panik, jag minns att jag sa till personalen på Danderyds sjukhus att hon födde i bilen så de flög ju ut när vi kom fram.

”Jag vill veta hur det gick”

Boxiao Pan och hans kollegor åkte sedan iväg för att hämta kvinnans bil, och när de återvände till BB för att lämna bilnycklarna och en väska, berättade sjuksköterskorna att förlossningen var i full gång.

– Jag vet inte ens vad hon heter, men skulle gärna vilja höra hur hon mår och hur det har gått. Hon kanske inte ens kommer ihåg mig, säger Boxiao.

Efter polisens Facebookinlägg har reaktionerna varit många.

– Jag skrev inlägget innan jag somnade och förstod inte vilken fin respons vi skulle få. Folk säger att vi är hjältar, det är ju inte jättevanligt att vi poliser får höra det, säger Boxiao Pan och skrattar.

Följ ämnen i artikeln