9-åring kärlekbombas efter Pokémonmobbning

Publicerad 2016-09-01

Calle, 9, visade stolt upp sin Snorlax han fångat i spelet Pokémon Go – då raderade två killar den.

Men efter ett inlägg på Facebook kärleksbombas han av hundratals andra spelare.

Ända sedan Pokémon Go släpptes i Sverige har Calle Forsell, 9, har ägnat mycket av sin fritid åt att leta upp de små monstren. Så för några veckor sedan fick han upp att den åtråvärda Snorlax fanns i närheten. Han sprang då ut – och fick tag i den. Flera andra barn var också där men några fick slut på pokébollar och missade sin gyllene chans.

– Han var så stolt att han fick den och visade säkert upp den för de andra. Han är ju yngst i en familj på fem spelare och att då vara först att få just denna pokémon gjorde honom så klart jätteglad, säger hans mamma Angelléna.

Visade sin superpokémon – då raderade de den

Så gick det någon vecka och Calle lade ned stor energi på att göra sin pokémon ännu bättre. En dag kom två pojkar fram till honom och undrade om de kunde få titta på den – då raderade de den från spelet, eller ”skickade iväg den till professorn” som det kallas.

– Han blev så ledsen. Både jag och hans vän som var med försökte trösta honom och när Calles pappa kom hem gick de iväg för att prata med pojkarna – som genast bad om ursäkt. Jag hyser ingen aggression mot de pojkarna, de är ju barn, men jag kände mig ändå illa berörd av det hela och lade upp historien på en Facebooksida för att visa Calle att det var fler än bara hans nära som skulle stötta honom.

Hundratals har stöttat – och en insamling startats

Och Angelléna fick rätt.

På kort tid strömmade hundratals kommentarer in med både stöd och pepp. Flera spelare skrev att så fort funktionen att skicka pokémon till varandra kommer ska han få deras Snorlax. Dessutom startades en insamling så att Calle ska kunna köpa tillbehör i spelet som kan locka till sig fler pokémon. I skrivande stund har nära 500 kronor hamnat på Angellénas konto.

– Han blev väldigt glad när jag visade honom några av kommentarerna och sa ”finns det så många människor där ute som bryr sig om mig?”. Och när jag berättade att de skickat pengar blev han helt ställd och sa sedan ”tänk hur mycket godis man skulle kunna köpa för det”.

Angelléna är tacksam för allt stöd men säger också att det blåsts lite ur proportion.

– Det är klart att det är jättegulligt men pengarna får ju ändå inte hans Snorlax tillbaka. Sedan har folk också skrivit ganska arga saker om de här barnen och det är inget jag vill – barn är barn. Jag ville bara visa Calle att det finns folk som stöttar honom – och det har han sett nu.

Calles pappa har även skrivit till tillverkaren Niantic för att fråga om de på något sätt skulle kunna hjälpa Calle men än så länge väntar de på svar.

Följ ämnen i artikeln