Premiär för nya podden Aftonbladets Utrikes

Publicerad 2021-01-20

Nu är det premiär för Aftonbladet Utrikes – podden som tar dig med utanför Sveriges gränser.

Programledaren Jenny Ågren och utrikeskommentatorn Nivette Dawod ger dig allt du inte visste att du ville veta om världen.

– Det ska vara enkelt, och roligt, att förstå världen med Aftonbladet, säger Nivette Dawod.

Aftonbladet Utrikes heter den nya podden som tar dig med utanför Sveriges gränser och pratar om sådant som sker i resten av världen.

Den som är van vid att lyssna på poddar från Aftonbladet har kanske hört radarparet i Aftonbladet Daily eller i Trumpageddon som gjordes hösten 2020 inför det amerikanska presidentvalet.

Men den här podden kommer ta oss till många andra länder runt om i världen, även om vi i premiäravsnittet blickar mot USA, som i dag installerar sin 46:e president, Joe Biden.

– Det är initierat, men absolut inte tråkigt. Jenny och Nivette har en fin dynamik och vet hur man tar sig an ämnen som fler vill lära sig mer om, säger Aftonbladets podcastchef Gustav Holmström.

I det första avsnittet behandlas både frågan om hur kärnvapenkoderna ska lämnas över från den avgående presidenten Donald Trump till den tillträdande Joe Biden, och vad artisten Jennifer Lopez kommer att hitta på under installationsceremonin.

– Det är högt och lågt, allvar blandas med humor, precis som det ska vara när en kvällstidning gör podd, säger Jenny Ågren, programledare.

Podden finns där poddar finns. Prenumerera gärna så att du inte missar något avsnitt.